Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.05.2023 01:30

Brezno zvýšilo jednorazový príspevok pri narodení dieťaťa na 400 eur


Ilustračná snímka.


O zvýšení rozhodli mestskí poslanci na svojom ostatnom zasadnutí, keď schválili úpravu všeobecne záväzného nariadenia, ktorou sa menia podmienky poskytnutia príspevku. Informoval o tom brezniansky primátor Tomáš Abel na sociálnej sieti.


"Našou snahou je zvýšiť atraktivitu mesta pre obyvateľov a jedným z krokov, ako to dosiahnuť, je aj priama podpora mladých rodín. Chceme ich motivovať, aby žili a vychovávali deti v našom meste," konštatoval Abel.

Jednorazový príspevok pri narodení dieťaťa mesto vypláca už sedem rokov. Štandardne slúži ako nástroj na podporu rodičovstva na celoštátnej úrovni.

"My sme sa už v roku 2016 rozhodli ísť nad rámec tejto pomoci a prijali sme právnu úpravu, ktorá umožňuje rodinám po splnení stanovených podmienok požiadať o finančné prostriedky, ktoré im majú pomôcť lepšie zvládnuť novú životnú situáciu," zdôraznil primátor.

Žiadateľ musí mať v čase podania žiadosti trvalý pobyt v meste Brezno. Vzťahuje sa to na oboch rodičov vrátane dieťaťa. Ďalšou podmienkou je udržateľnosť trvalého pobytu tri roky odo dňa vyplatenia príspevku. O ten treba požiadať písomne na predpísanom tlačive, ktoré je k dispozícii na webovej stránke mesta alebo na mestskom úrade na odbore starostlivosti o obyvateľa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2018
Mesto obnoví vyplácanie príspevku pri narodení dieťaťa
Mesto Bojnice obnoví vyplácanie príspevku pri narodení dieťaťa. Rodičia, ktorí budú spĺňať podmienky, dostanú pre svoje bábätko od radnice 100 eur. Jednomyseľne o tom rozhodli mestskí poslanci na svojom rokovaní v stredu (30. 5.)
viac
10.09.2019
Od nového roka mesto poskytne príspevok pri narodení prvého dieťaťa
Mesto Poprad bude od nového roka poskytovať príspevok pri narodení prvého dieťaťa pre svojich obyvateľov vo výške 200 eur. Na štvrtkovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva o tom rozhodli tamojší poslanci, ktorí zároveň schválili Všeobecne záväzné nariadenie.
viac
10.11.2021
Petržalka bude od januára poskytovať príspevok pri narodení dieťaťa
Bratislavská Petržalka sa od budúceho roka pridá k ostatným mestským častiam, ktoré poskytujú príspevok pri narodení dieťaťa. Rozhodli o tom v utorok miestni poslanci.
viac
01.03.2023
Príspevok pri narodení dieťaťa bude mesto vyplácať dvakrát ročne
Príspevok pri narodení dieťaťa bude mesto Prievidza po novom vyplácať dvakrát ročne. Počíta s tým nová interná smernica, ktorú na svojom rokovaní v pondelok (27. 2.) schválili mestskí poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %