Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.05.2022 10:35

BSK otvoril nové Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre stavebníctvo


SOŠ technológií a remesiel. Snímka zdroj: (BSK).


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) otvoril nové Centrum odborného vzdelávania a prípravy (COVP) pre stavebníctvo. Nachádza sa v Strednej odbornej škole (SOŠ) technológií a remesiel na Ivánskej ceste v Bratislave.


Jeho komplexná rekonštrukcia a modernizácia stála takmer 2,8 milióna eur. Má zlepšiť odbornú prípravu žiakov a ich zameranie sa na podmienky podnikateľského prostredia a absolvovanie praxe v súkromnom sektore. Prispieť má tiež k vzdelávaniu pedagógov.

"Cieľom projektu bolo zvýšenie počtu žiakov na praktickom vyučovaní formou vytvorenia priestorov podobných podnikateľskému sektoru. Okrem nových učební má škola aj veľkopriestorovú prezentačnú a cvičnú halu. Určené sú pre odbory murár, inštalatér, elektromechanik, stavebná výroba," priblížila riaditeľka odboru stratégie, územného rozvoja a riadenia projektov Úradu BSK Barbora Lukáčová.

Obnovu priestorov víta aj vedenie školy. Jej riaditeľ Ľubomír Kovaľ poznamenal, že budova bola prvýkrát skolaudovaná v roku 1967 a ešte donedávna mala vysokú energetickú náročnosť. "Trápili nás časté poruchy inžinierskych sietí, dnes už nevyhovujúce dispozičné riešenie, aj veľké hygienické nedostatky," skonštatoval Kovaľ. Študijné a učebné odbory podľa neho spájajú súčasnosť aj budúcnosť SOŠ, vzdelávacieho centra s požiadavkami regiónu a reprezentujú prechod od tradičného riešenia budov k spojeniu moderných stavebných a informačných technológií.

Modernizácia a rekonštrukcia COVP na Ivanskej ceste sa začala v roku 2019. Financovaná bola z eurofondov, spolufinancovanie kraja bolo na úrovni piatich percent.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.09.2019
BSK otvoril nové zariadenie pre deti s autizmom na Dúbravskej ceste v Bratislave
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zriadil nové špecializované zariadenie pre deti od šiestich do 18 rokov s poruchou autistického spektra. V pondelok ho otvorili v Domove sociálnych služieb (DSS) pre deti a rehabilitačnom stredisku Rosa na Dúbravskej ceste v Bratislave.
viac
27.02.2020
V kraji pribudne nové župné divadlo
Divadlo ASTORKA Korzo ´90 v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja otvára v rámci 30. výročia divadla nový divadelný priestor Štúdio A2 – Nové župné divadlo ako poctu Divadlu na Korze.
viac
07.05.2021
Bratislavská župa dnes otvorí ďalšie očkovacie miesto
Po spustení očkovania v Poliklinike Karlova Ves a Národnom futbalovom štadióne bude Bratislavský samosprávny kraj (BSK) očkovať aj v Pezinku. Tretie očkovacie miesto župy vzniklo v Mestskej poliklinike Pezinok na Hollého ulici v ambulancii MUDr. Šimkovej.
viac
13.06.2022
TSK rekonštruuje časť cesty z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom
Do konca júla by mala byť ukončená rekonštrukcia cesty II/581 z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom. Opravou prechádza úsek v celkovej dĺžke viac ako 4,6 kilometra v katastrálnych územiach Myjava a Hrašné.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %