Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
16.11.2020 08:50

BSK predložil hlavnému mestu upravený čistopis UŠ športovo-rekreačného areálu


Vizualizácia.


Bratislavský samosprávny kraj (BKS) doručil bratislavskému magistrátu čistopis urbanistickej štúdie (ÚŠ) pre projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke.


Urobil tak po prepracovaní dokumentu na základe pripomienok vznesených hlavným mestom. Novinkou projektu je nová športová škola, ktorá má v areáli vzniknúť.     

„Čistopis štúdie už kraj doručil na magistrát hlavného mesta a čaká na schválenie. Novinkou celého projektu je, že v spolupráci s hokejovým zväzom vznikne v areáli nová športová škola aj s kompletným zázemím,” uviedla hovorkyňa BSK Lucia Forman.      

Bratislavský kraj by mal zároveň vytvoriť pracovnú skupinu, ktorá bude riešiť okrem iného prípravy projektov pre územné rozhodnutia a stavebné povolenia. Pandémia nového koronavírusu však niektoré procesy spomalila. „Vzhľadom na pandemickú situáciu sa niektoré procesy spomalili, ako napríklad vytvorenie pracovnej skupiny, ktorá má doriešiť spôsob fungovania a nastaviť procesy,” poznamenala Forman. Posúva sa aj verejné obstarávanie. Pôvodne sa plánovalo vyhlásiť ešte tento rok, kraj ho presunul na rok 2021.      

Pozemok s rozlohou takmer deväť hektárov na konci Petržalky kúpil BSK v roku 2008 za vtedajších 287 miliónov korún (približne 9,5 milióna eur). V minulosti sa v súvislosti s ním uvažovalo o viacerých, nakoniec nezrealizovaných projektoch, napríklad Danube Arene. Lokalita je aj v územnom pláne mesta definovaná ako územie na šport.      

Myšlienku na vybudovanie areálu zakotvil kraj pred dvoma rokmi ako jednu zo svojich priorít do programového vyhlásenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2017
Pre mládež vzniknú ďalšie nové športoviská
Bratislavská regionálna dotačná schéma podporila v minulom roku množstvo projektov a inak tomu nebolo ani tento rok, kedy sa o finančnú podporu prihlásilo veľa zaujímavých projektov, či už na podporu turizmu, rozvoja vidieka, kultúry alebo mládeže a športu.
viac
20.07.2020
K štúdii projektu športovo-rekreačného areálu dostal BSK vyše 100 pripomienok
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zaevidoval k urbanistickej štúdii (UŠ) na projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke viac ako 100 pripomienok.
viac
15.07.2021
Zelené verejné obstarávanie na Slovensku sa polepšilo
Ministerstvo životného prostredia včera informovalo vládu o úrovni implementácie Národného akčného plánu pre zelené verejné obstarávanie za rok 2020, ktorého cieľom bolo dosiahnuť aby orgány štátnej správy zabezpečovali zeleným verejným obstarávaním 50 % zákaziek.
viac
23.02.2022
Kampus športu a zdravia v Petržalke sa opäť posunul o krok vpred
Šport, športové aktivity, pohyb zohrávajú v našich životoch čoraz dôležitejšiu funkciu. To si uvedomuje aj Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorý plánuje na pozemku v bratislavskej Petržalke vybudovať multifunkčný a moderný kampus športu a zdravia a to v spolupráci s viacerými aktérmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %