Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
08.02.2019 11:15

BSK: Spojená škola v Malinove


Zámer schválili tak župní poslanci ako aj poslanci zastupiteľstva v Malinove.


V Malinove vznikne od nového školského roku Spojená škola s dvomi organizačnými zložkami: základná škola a stredná odborná škola záhradnícka Gustáva Čejku.


V Malinove vznikne od nového školského roku Spojená škola s dvomi organizačnými zložkami: základná škola a stredná odborná škola záhradnícka Gustáva Čejku. Spojená škola je výsledkom spoločného záujmu Bratislavského samosprávneho kraja ako zriaďovateľa Strednej odbornej školy záhradníckej Gustáva Čejku v Malinove a obce Malinovo ako zriaďovateľa Základnej školy so sídlom na Školskej 11, Malinovo. Tento zámer schválili tak župní poslanci ako aj poslanci Zastupiteľstva obce Malinovo.

„Zriadenie spojenej školy v Malinove predpokladáme od 1. 9. 2019. V našej strednej škole bude zároveň aj základná škola. Doteraz malo Malinovo 1. až 4. ročník základnej školy a vďaka spolupráci so župou bude môcť mať táto škola druhý stupeň. Samozrejme rátame aj s tým, že budova školy prejde rekonštrukciou,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba.

Zriaďovateľom Spojenej školy bude Bratislavský samosprávny kraj a sídliť bude v budove na Bratislavskej 44, ktorá je vo vlastníctve BSK. Pre potreby základnej školy však bude využívať aj budovy na Školskej a na Višňovej ulici.

Cieľom vytvorenia Spojenej školy je zachovanie stredného odborného vzdelávania v obci Malinovo a zlepšenie kapacitných a priestorových podmienok pre žiakov základnej školy, ktorá bude môcť poskytovať vzdelávanie ako plnoorganizovaná základná škola v 1. – 9. Ročníku 

Základná škola už v súčasnosti využíva časť priestorov v SOŠ záhradníckej. K postupnému napĺňaniu potrieb základnej školy i potrieb SOŠ záhradníckej sa plánuje rekonštrukcia priestorových kapacít na 3. a 4. poschodí budovy SOŠ záhradníckej pre potreby tried druhého stupňa.

Všetky podmienky fungovania Spojenej školy a užívania budov budú upravené v Dohode o zriaďovateľovi medzi Bratislavským samosprávnym krajom a Obcou Malinovo, prípadne v nájomnej zmluve medzi novozriadenou Spojenou školou a obcou Malinovo.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2016
V obci otvorili novú základnú školu pre 130 žiakov
Novú základnú školu pre 130 žiakov, s počítačovou, jazykovou učebňou a klubovňou otvorili dnes v obcí Malinovo na Višňovej ulici. V novej škole, sa nachádzajú tri triedy, ktoré budú navštevovať žiaci prvého až tretieho ročníka.
viac
30.11.2020
Premiér dal z rezervy 153 000 eur na pomoc obciam
Premiér Igor Matovič vyčlenil z rezervy predsedu vlády 153 000 eur, ktoré prerozdelil siedmim subjektom. Uviedol to tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.
viac
06.07.2021
Mesto Liptovský Hrádok získalo na rekonštrukciu školy 24 791 eur
Sumu 24 791 eur získalo mesto Liptovský Hrádok pre Základnú školu s materskou školou J. D. Matejovie v rámci výzvy „Modernejšia škola".
viac
14.01.2023
Učebňu metrológie zriadila Spojená škola zo štedrého daru kanadského Slováka
  Spojená škola Banská Bystrica, ktorej zriaďovateľom je BBSK, včera slávnostne otvorila novú učebňu metrológie. Tú vybavili zo štedrého daru Louisa Johna Gazdaricu, ktorý škole v poslednej vôli odkázal 125-tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %