Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
08.04.2019 11:05

BSK: Stážisti už spoznávajú život na úrade


Stážisti


Od 1. apríla na Úrade BSK stážujú študenti. Pilotný program testujú 13 úspešní uchádzači, ktorí po dobu 4-5 mesiacov budú súčasťou odborov zdravotníctva, sociálnych vecí, školstva, mládeže a športu, cestovného ruchu a kultúry, financií, Útvaru riaditeľa úradu a Kancelárie predsedu.


„Cieľom je, aby si mladí ľudia vyskúšali prácu vo verejnej sfére, získali prax a informácie. Jednoducho ich viac vtiahnuť do vereného diania, aby bližšie spoznali Bratislavský región a aby aj tieto prvé lastovičky motivovali ďalších študentov zapojiť sa do stáže. Sme prvá župa, ktorá má u seba stážistov a určite v tomto projekte budeme pokračovať,“ ozrejmil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Bratislavská župa sa tak stala prvým samosprávnym krajom na Slovensku, ktorý umožnil študentom bližšie spoznať kompetencie samosprávy. Študenti môžu odpracovať maximálne 60 hodín a zarobiť si 3 eurá na hodinu. Stáž bola určená pre študentov strednej školy alebo študentov 2. až 4. ročníka vysokej školy.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2019
Bratislavská župa ako prvá spúšťa program pre stážistov
Trinásť stážistov má možnosť si vyskúšať prácu vo verejnej sfére. Bratislavský samosprávny kraj ako prvý spomedzi všetkých krajov spúšťa komplexný program pre stážistov. Ide o študentov stredných a vysokých škôl, ktorí svoju stáž začnú od 1. apríla 2019.
viac
28.09.2019
BSK: Stážisti prihláste sa na prax
Vyskúšať si prácu vo verejnej sfére, spoznať bližšie život na Úrade Bratislavského samosprávneho kraja, zistiť čo všetko Bratislavský samosprávny kraj robí a o čo sa stará je cieľom projektu odbornej praxe pre stážistov.
viac
04.03.2020
Stážisti opäť na župe
Bratislavský samosprávny kraj dáva v marci už po tretí raz možnosť študentom vysokých škôl stážovať priamo na úrade samosprávneho kraja. Študenti sa môžu na platenú polročnú stáž hlásiť do 10. marca 2020.
viac
19.09.2020
Bratislavská župa opäť privítala stážistov
Školstvo, financie, zdravotníctvo, sociálne veci, či cestovný ruch, to sú oblasti, ktoré na Úrade Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) bližšie spoznajú noví stážisti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %