Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.03.2019 10:30

BSK: Zapojte sa do „Vráťme knihy do škôl“


Ilustračný výrez plagátu


Podpora čítania a budovanie pozitívneho vzťahu ku knihám medzi deťmi, žiakmi a študentmi je hlavnou myšlienkou čitateľskej súťaže „Vráťme knihy do škôl“, ktorá je obľúbená na celom Slovensku.


Ak sa do nej ešte nestihli zapojiť, čas máte do 15.3.2019, kedy sa súťaž skončí. Minulý rok bolo prečítaných viac ako štyri tisíc rôznych kníh a organizátori veria, že rok 2019 bude na prečítané knihy ešte bohatší.

„Je to jednoduché. Stačí čítať a môžeš vyhrať. Vybrať si ľubovoľnú knihu, sadnúť si, začítať sa do príbehu. Potom o tom napísať alebo vystihnúť podstatu kresbou. Kniha je v tomto úžasná. Otvára svet predstavivosti a fantázie. Je skvelým náučným a zábavným spoločníkom. Tak už neváhaj a zapoj sa do súťaže,“ vyzval predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Súťaž „Vráťme knihy do škôl“ organizuje občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s partnermi, ktorými sú Bratislavský samosprávny kraj, internetové kníhkupectvo abcknihy.sk, vydavateľstvom Ikar a vydavateľskou značkou YOLi. Už po ôsmy raz sa do nej môžu zapájať materské školy, základné školy a stredné školy. Podmienkou súťaže je si prečítať ľubovoľne vybranú knihu a poslať z nej krátky text. V texte objasniť dôvody, pre ktoré si vybrali konkrétnu knihu a popísať čo im dielo prinieslo. Škôlkari nakreslia obrázok na základe učiteľom alebo inou osobou prečítaného textu. Žiaci I. stupňa základných škôl môžu poslať buď text, obrázok alebo oboje.

Víťazi budú vyžrebovaní z príspevkov od čítajúcich detí a mládeže a to v jednotlivých kategóriách. Ocenená bude aj najaktívnejšia škola ako aj Knižní anjeli, ktorí vedú mládež k literatúre. Na túto cenu navrhujú študenti knihovníka, učiteľa slovenského jazyka či vychovávateľa, ktorý u žiakov podporuje záujem o čítanie.

Viac informácii o projekte, ktorý odštartoval 21. decembra 2018  a potrvá do 15. marca 2019, nájdete na: vwww.vratmeknihydoskol.sk

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2018
O necelé dva týždne sa začne siedmy ročník čitateľskej súťaže
Už o necelé dva týždne sa začne čitateľská súťaž „Vráťme knihy do škôl“, do ktorej môžu mladí čitatelia poslať svoj tip na dobrú knihu. Obľúbená knižná súťaž pre žiakov materských, základných aj stredných škôl nebude chýbať ani tento rok a jej siedmy ročník štartuje 15. januára 2018.
viac
17.04.2019
Súťaž Vráťme knihy do škôl pozná víťazov
Presne 8857 príspevkov, 4076 zapojených žiakov, 401 zapojených škôl a 4319 prečítaných rôznych kníh. Také sú čísla ukončeného ôsmeho ročníka celoslovenskej obľúbenej knižnej súťaže „Vráťme knihy do škôl“.
viac
19.12.2019
BSK: Deti i mladí čitatelia sa môžu opäť zapojiť do súťaže Vráťme knihy do škôl
Materské, základné a stredné školy sa opäť môžu zapájať do projektu Vráťme knihy do škôl. Jeho cieľom je motivovať deti k čítaniu, vytvárať pozitívny vzťah ku knihám a podporovať ich fantáziu.
viac
08.02.2023
Deti i mladí čitatelia sa môžu opäť zapojiť do súťaže Vráťme knihy do škôl
Materské, základné a stredné školy v Bratislavskom kraji sa môžu opäť zapájať do čitateľského projektu Vráťme knihy do škôl. Jeho cieľom je deti, žiakov a študentov motivovať k čítaniu, vytvárať pozitívny vzťah ku knihám či podporovať fantáziu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %