Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.03.2017 12:24

BSK zorganizuje odbornú konferenciu na prezentovanie návrhu nadzemnej dráhy


Vizualizácia novej autobusovej stanice. Snímka zdroj: (HB Reavis).


Mlynské nivy má s Petržalkou spojiť nadzemka. Plánuje ju vybudovať súkromný investor, ktorý stavia novú autobusovú stanicu. Projekt vzbudil záujem, ale aj diskusie a preto BSK zorganizuje odbornú konferenciu, na ktorej budú prezentované odborné názory dotknutých inštitúcií.


„V horizonte 7 rokov bude v oblasti Mlynských nív pracovať a žiť viac ako 40-tisíc ľudí. Optimalizácia a integrácia rôznych druhov dopravy je strategickou súčasťou celého zámeru. Návrh súkromného investora vybudovať nadzemku, ktorá prepojí Nivy s Petržalkou, si zaslúži prezentovanie na odbornej úrovni. Preto sme sa rozhodli zorganizovať konferenciu, na ktorú pozveme zástupcov investora, ale aj odborníkov v oblasti dopravy,“ ozrejmila hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Odborná konferencia sa uskutoční v priebehu prvého aprílového týždňa, detaily župa, samozrejme, včas zverejní. Bratislavská župa na ňu pozve okrem župných odborníkov na dopravu a územné plánovanie, aj investora, zástupcov Hlavného mesta SR - Bratislava a ďalších expertov na dopravu.

BSK považuje za dôležité, aby sa v prípade schválenia návrhu dráha po vybudovaní stala súčasťou Bratislavskej integrovanej dopravy.

 

Autor: (Veronika BEŇADIKOVÁ, tlačová tajomníčka BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.03.2017
HB Reavis plánuje v Bratislave vybudovať nadzemnú elektrickú dráhu
Developer HB Reavis, ktorý má v Bratislave vybudovať novú autobusovú stanicu, plánuje prepojiť lokalitu Nivy s mestskou časťou Petržalka pomocou elektrickej nadzemnej dráhy. Informovali o tom denníky Nový Čas a Hospodárske noviny.
viac
05.04.2017
Konferencia o koncepcii dopravy pre verejnosť
Bratislavský samosprávny kraj organizuje odbornú konferenciu, ktorá sa uskutoční už tento štvrtok na bratislavskom Gymnáziu Ladislava Novomeského na Tomášikovej ulici.
viac
28.06.2017
Poslanci schválili vstup RegioJetu do integrovanej dopravy
Poslanci BSK schválili vstup dopravcu RegioJet do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). Vďaka rozšíreniu integrovanej dopravy budú môcť ľudia vymeniť státie v zápchach za pohodlné a rýchle cestovanie z Kvetoslavova po celej Bratislave na jeden cestovný lístok.
viac
04.10.2017
Biela noc aj tento rok v regióne
Aj tento rok ozvláštnia ulice Bratislavy, ale aj budovy, nádvoria, parky, stanice, mosty, nábrežia, plavárne, parkoviská ako aj ďalšie zaujímavé a menej známe priestory rôzne svetelné konštelácie, ktoré prinesie už tento víkend vizuálny festival súčasného umenia Biela noc 2017.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %