Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
05.02.2024 02:05

Budovu mestského úradu, poškodenú zemetrasením, začali opravovať


Snimka zdroj: mesto Humenné


Budovu Mestského úradu v Humennom, poškodenú zemetrasením, začali opravovať. Opravu, ktorá bude stáť 43.000 eur, zaplatí radnica zo svojho rozpočtu. Ako informoval Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu, zemetrasenie spôsobilo škody na treťom, štvrtom a piatom poschodí.


Najpoškodenejšie bolo piate poschodie, kde došlo k statickým poruchám, ktoré si vyžiadali uzavretie týchto priestorov. "Spoločný Obecný úrad Ptičie bol presunutý na 4. poschodie mestského úradu. Vyprázdnený bol aj archív odboru územného plánovania, výstavby, životného prostredia, dopravy a zelene," informoval Škuba.        

Poškodené priečky piateho poschodia vybúrajú a urobia nové v pôvodnej dispozícii. Odstránia poškodené omietky všetkých múrov a stropov na ostatných poschodiach a zrealizuje sa maľba. Práce by mali byť dokončené v apríli.         

Okrem mestského úradu zaznamenalo mesto Humenné škody po minuloročnom októbrovom zemetrasení aj na troch materských školách a bytovom dome na Námestí SNP, kde je poškodená výťahová šachta. Pri týchto poškodeniach je aktuálne vyhlásená súťaž na realizátora opráv. Škuba tiež potvrdil, že opravené boli už škody na základnej škole Pugačevova a na budove centra voľného času.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.01.2020
Na projekty do participatívneho rozpočtu majú Humenčania čas do konca januára
Návrhy na projekty v rámci participatívneho rozpočtu, ktoré mesto Humenné zavádza v roku 2020 po prvý raz, je možné predkladať do konca januára. Každý z prihlásených záujemcov sa môže prihlásiť najviac s dvoma projektmi.
viac
15.04.2020
Mestá na hornom Zemplíne spúšťajú svoje mobilné aplikácie
S cieľom lepšej informovanosti verejnosti spustili mestá Humenné, Vranov nad Topľou a Medzilaborce mobilné informačné služby formou aplikácií. Samosprávy o tom informujú na svojich internetových stránkach.
viac
22.08.2020
Mesto opravuje poškodenú zadnú fasádu budovy radnice
Mesto Levice upozorňuje občanov, aby na vstup do budovy mestského úradu dočasne nevyužívali zadný vchod z Holubyho ulice.
viac
25.04.2023
Mesto začalo rekonštrukciu mestského úradu
Na Mestskom úrade v Dunajskej Strede sa začali výmenou okien a zateplením budovy rekonštrukčné práce, ktorých výsledkom bude energeticky úspornejšia prevádzka úradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %