Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
12.01.2022 12:30

Budúci týždeň zasadne Predsedníctvo ZMOS


Snímka zdroj: (ZMOS).


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger zvolal v poradí 15. rokovanie Predsedníctva ZMOS. Témy reflektujú na aktuálny legislatívny vývoj a priority ZMOS.


Po otvorení a voľbe návrhovej komisie predsedníctvo prerokuje informáciu o plnení uznesení. Následne bude prerokovaná informácia o postupe plnenia priorít Snemu ZMOS, ktorú uvedie Ladislav Adamovič, expert K-ZMOS. V poradí 4. bodom rokovania bude Informácia o petičnej akcii pre zvýšenie počtu volebných obvodov, po ktorej bude nasledovať informácia o partneroch ZMOS a informácia o digitálnom reštarte a environakadémii. Všetky tri materiály uvedie Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS. Primátor Fiľakova Attila Agócs predloží informáciu k návrhom v oblasti podpory národnostných menšín. 

Návrh postupu ZMOS

ZMOS po analýze Európskej charty miestnej samosprávy uvedie Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS a Katarína Kremser, expert Kancelárie ZMOS. Ďalším bodom rokovania budú aktuálne informácie z prípravy programového obdobia Európskych investičných a štrukturálnych fondov 2021 – 2027 a Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky, ktoré predloží Zuzana Špačeková, expert Kancelárie ZMOS. Pred bodom rôzne a záverom rokovania predsedníctvo ešte prerokuje Informáciu o podaní podnetu na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky v súvislosti so školskou legislatívou. 

Rokovanie Predsedníctva ZMOS sa uskutoční 19. januára 2022 v Bratislave. 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2022
Komuniké z 15. rokovania Predsedníctva ZMOS
V poradí 15. rokovanie Predsedníctva Združenia miest a obcí Slovenska sa venovalo mimoriadne dôležitým témam. Okrem iného schválilo otvorený list predsedovi vlády a tiež jednoznačne podporilo prípravu štrajkovej pohotovosti ako reakciu na legislatívny proces a mnohé prijímané zákony.
viac
22.04.2022
Komuniké zo 17. zasadnutia Predsedníctva ZMOS
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger zvolal na 21. apríla v poradí 17. zasadnutie Predsedníctva ZMOS. Kľúčovými témami boli nárast cien stavebných materiálov, sociálna oblasť a školstvo.
viac
01.07.2022
Komuniké z 18. zasadnutia Predsedníctva ZMOS
V utorok 28. júna, pred rokovaním Rady ZMOS sa uskutočnilo v poradí 18. zasadnutie Predsedníctva ZMOS.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %