Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.11.2018 09:50

Celkové víťazstvo v súťaži ZlatyErb.sk patrí webom dvoch samosprávnych krajov


Zlatý erb - logo


Celkové víťazstvo a hlavná cena Grand Prix eSlovensko v súťaži ZlatyErb.sk o najlepšiu internetovú stránku samospráv za rok 2018 patrí internetovým webom Prešovského samosprávneho kraja a Trenčianskeho samosprávneho kraja.


Slávnostné vyhlásenie výsledkov 15. ročníka súťaže sa konalo v stredu v rámci medzinárodného kongresu ITAPA v Bratislave. TASR o tom informovali z Únie miest Slovenska.

Víťazmi hlavných kategórií sa stali stránky obce Valča, miest Nové Zámky, Trenčín, Bratislava a dvoch samosprávnych krajov Prešovského a Trenčianskeho. Cenu pre osobnosť za mimoriadny prínos v oblasti informatizácie slovenských samosprávach získal dlhoročný spolupracovník Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska v oblasti bezbariérových stránok Vojtech Regec. Najlepšia stránka organizácií samospráv patrí prievidzskej nemocnici s poliklinikou (Trenčiansky samosprávny kraj). Najlepšia bezbariérová stránka Slovenska je web mesta Krásno nad Kysucou. Do súťaže sa zapojilo 81 samospráv. Porota hodnotila 66 kritérií v 12 kategóriách.       

Súťaž ZlatyErb.sk každoročne vyhlasuje Únia miest Slovenska a eSlovensko spoločne so Združením informatikov samospráv Slovenska a Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska a je spolufinancovaná EÚ v rámci programu Connecting Europe Facility.       

Hlavným cieľom súťaže je podporiť informatizáciu slovenských samospráv, oceniť výnimočné projekty a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv efektívne a transparentne využívať informačno-komunikačné technológie a tým zvyšovať kvalitu služieb pre občanov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.11.2017
Víťazi súťaže ZlatyErb.sk sú už známi
Víťazi súťaže ZlatyErb.sk o najlepšiu internetovú stránku samospráv za rok 2017 sú známi. Vyhlásenie výsledkov 14. ročníka súťaže samospráv, nad ktorou prevzal záštitu Peter Pellegrini, podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu, sa konalo počas medzinárodného kongresu ITAPA v Bratislave.
viac
27.07.2020
ÚMS víta výsledky júlového zasadnutia Európskej rady
Únia miest Slovenska (ÚMS) víta výsledky júlového zasadnutia Európskej rady, a to nielen z hľadiska budúcej vyššej celkovej sumy finančných prostriedkov pre Slovensko, ale najmä zachovania čo najväčšej miery flexibility ich využívania. Informovali o tom z Kancelárie ÚMS.
viac
22.10.2020
Mestá sú frustrované. Nemajú informácie
Únia miest Slovenska po spoločnom rokovaní členských miest musí konštatovať, že aj napriek maximálnemu spoločnému úsiliu je proces prípravy na celoplošné testovanie obyvateľstva z objektívnych príčin nerealizovateľný.
viac
15.02.2024
Webové stránky TSK, Trenčína a Starej Turej bodovali v súťaži Zlatý Erb 2023
Webové stránky miest Trenčín a Stará Turá sa umiestnili v elitnej trojici najlepších internetových stránok miest a mestských častí za rok 2023 v jubilejnom 20. ročníku prestížnej súťaže Zlatý erb. V kategórii samosprávnych krajov obhájil Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) umiestnenie za rok 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %