Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
20.05.2024 11:25

Centrá práce majú mladým ľuďom pomôcť pri hľadaní zamestnania


Centrum pre deti a rodiny Trnava. (Zdroj: babencob)


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) pripravuje aktivity, ktoré pomôžu mladým ľuďom uplatniť sa na trhu práce. Ako uviedol kraj, pomôcť im má projekt s názvom Potreby mladých v Trnavskej župe.


Cieľom kraja je prepojiť zainteresované skupiny v regióne a vytvoriť príležitosti pre mladých nezamestnaných, ktorí budú môcť následne nastúpiť do zamestnania a zostať v regióne. "Po prípravnej analytickej časti je naplánovaná realizačná fáza, v rámci ktorej budú vytvorené centrá pre prácu s mladou generáciou. Sústredia sa na ľudí, ktorí neštudujú, nepracujú a ani sa na prácu nepripravujú. Projekt bude spolufinancovaný vďaka príspevku z Európskeho fondu regionálneho rozvoja vo výške 320.00 eur," doplnil TTSK.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2019
Mladí ľudia chcú viac informácií o EÚ
BSK sa dlhodobo venuje komunikácii európskych tém smerom k študentom stredných župných škôl. Preto spolu s Kanceláriou Európskeho parlamentu na Slovensku opäť zorganizovali diskusný event s názvom Voľby do Európskeho parlamentu 2019, ktorý sa konal v pondelok v Divadle Aréna.
viac
13.07.2020
Európska iniciatíva „Podpora zamestnanosti mladých ľudí“
Európska komisia minulý týždeň prijala opatrenia na rozvoj potenciálu a podporu zamestnanosti mladých ľudí.
viac
15.11.2023
Levice: Benefičná aukcia obrazov pomôže ľuďom v núdzi
Levickí umelci aj tento rok pomôžu ľuďom v núdzi. V rámci benefičnej akcie Art for Help budú opäť v aukcii predávať svoje diela.
viac
13.02.2024
Úrady práce sociálnych vecí a rodiny majú nový nástroj na podporu mladých ľudí
Nezamestnaní ľudia vo veku do 30 rokov majú možnosť získať kvalitné odborné poradenstvo, ktoré im pomôže uplatniť sa na trhu práce. Na úradoch práce, sociálnych vecí a rodiny sa môžu zapojiť do národného projektu Individualizovaný a komplexný prístup so zameraním na poradenské činnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %