Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.09.2019 11:05

Centrálny krízový fond prispel obciam na preventívne opatrenia


Ilustračná snímka (ttsk)


Trnavská župa prostredníctvom Centrálneho krízového fondu (CKF) podporila projekty zamerané na predchádzanie živelných udalostí a katastrof na území kraja sumou 15-tisíc eur.


„Rada Centrálneho krízového fondu schválila podporu 15-tisíc eur na projekty obcí a miest určené na preventívne opatrenia proti živelným pohromám a krízovým situáciám. Naším zámerom je, aby sme do krízového fondu zapojilo čo najviac miest a obcí a spoločne predchádzali mimoriadnym udalostiam spôsobeným prírodnými pohromami, prívalovými dažďami, povodňami či veternými smršťami,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Obce a mestá, ktoré sú členmi Centrálneho krízového fondu, môžu nielen získať finančné prostriedky na riešenie už vzniknutých krízových situácií, ale majú možnosť získať financie aj na preventívne opatrenia.

V uplynulých rokoch sa čoraz častejšie vyskytujú havárie a živelné katastrofy spôsobujúce veľké škody na majetku obcí a miest. Vo väčšine prípadov ide o škody spôsobené prírodnými pohromami, prívalovými dažďami, povodňami, veternými smršťami či požiarmi, ktorých opakovanie a ničivosť sa bude zrejme v budúcnosti stupňovať.

V tomto kontexte je CKF jedným zo systémových nástrojov, ako môžu obce, mestá a župa účinne spolupracovať pri prevencii a odstraňovaní následkov takýchto mimoriadnych udalostí.

CKF bol založený v roku 2009 a bol zameraný na podporu obcí pri škodách spôsobených živelnými udalosťami a katastrofami. Rada CKF na svojom zasadnutí 26. júna schválila zmenu štatútu, ktorá umožňuje podporiť nielen odstraňovanie škôd, ale aj preventívne opatrenia.

 Aktuálne krízový fond disponuje finančnými prostriedkami v sume 595-tisíc eur.

 Podporené projekty:

 

 

 

 

Autor: (ttsk-jv)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2020
Výzva na modernizáciu zdravotníckej infraštruktúry
Ministerstvo zdravotníctva SR ako sprostredkovateľský orgán pre Integrovaný regionálny operačný program vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok za účelom integrácie primárnej zdravotnej starostlivosti formou budovania centier integrovanej zdravotnej starostlivosti.
viac
21.10.2020
Obce môžu požiadať o covid terénnych asistentov v MRK
Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity spustil výzvu na predkladanie žiadostí o terénnych asistentov, ktorí pomôžu s monitorovaním stavu rizika či možností nákazy a vývinu ochorenia COVID-19 priamo v dotknutých MRK.
viac
04.01.2021
Fond na podporu športu: Prvá výzva zverejnená!
Športové organizácie, obce a vyššie územné celky sa môžu uchádzať o finančné zdroje na podporu a rozvoj športu v rámci historicky prvej výzvy svojho druhu. Podávanie žiadosti začína od 15.2.2021 a končí 1.3.2021.
viac
18.03.2021
Do Centrálneho krízového fondu TTSK prispievajú obce 0,5 eura na obyvateľa
Centrálny krízový fond (CKF), ktorý od roku 2009 pomáha v mestách a obciach Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) kompenzovať straty spôsobené živelnými pohromami, prispel vlani sumou 88 500 eur 24 miestnym samosprávam na refundáciu nákladov súvisiacich s pandémiou ochorenia COVID-19.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %