Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
22.04.2024 08:55

Cestovný ruch na hornej Nitre zastreší nové regionálne turistické centrum


Bojnický zámok. Ilustračná snímka, zdroj: Visit Bojnice


Oblastná organizácia cestovného ruchu región horná Nitra - Bojnice (OOCR RHNB) ho otvorila v sobotu v priestoroch na Hurbanovom námestí v Bojniciach počas otvorenia letnej turistickej sezóny na hornej Nitre.


"OOCR RHNB sa v tomto roku rozhodla časť finančných prostriedkov od Ministerstva cestovného ruchu a športu SR použiť práve na zriadenie a otvorenie regionálneho turistického centra. Slúžiť bude prioritne na propagáciu aktivít a podujatí našich členov," uviedla pre TASR riaditeľka OOCR RHNB Andrea Freimann.         

Organizácia podľa nej slávnostne otvorila časť priestorov, ktorá slúži ako prvý kontakt s návštevníkmi regiónu, ako i kanceláriu OOCR. Zriadenie centra okrem ministerstva podporilo i mesto Bojnice. "Veríme, že to bude veľkým prínosom a krokom vpred v rozvoji cestovného ruchu nášho regiónu. Rovnako že bude nielen prínosom pri poskytovaní informácií turistom, ale i v práci v oblasti budovania cestovného ruchu," skonštatovala Freimann.

Letná turistická sezóna v Bojniciach sa tento rok bude niesť v znamení šafranu. Bojnice boli kedysi známe tým, že sa tam toto vzácne a drahé korenie zbieralo. V 16. a 17. storočí bol horniacky a najmä bojnický šafran pokladaný za najlepší, dokonca ho uznávali zahraniční učenci.         Súčasťou otvorenia letnej turistickej sezóny bola i oslava 30. výročia stálej scény sokoliarov Aquila v Bojniciach, ktorú pripomína i fotografická výstava od Andrey Blaho Zerola, takisto sokoliarske vystúpenia, rozprávkové predstavenie či otvárací sprievod s alegorickým vozom.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
Bojnický letný slnovrat 2016 už tento víkend
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región HORNÁ NITRA – BOJNICE organizuje v sobotu 18. 6. v Bojniciach 2. ročník multižánrového podujatia, ktorého hlavným cieľom je propagácia potenciálu cestovného ruchu v známej a obľúbenej turistickej destinácii.
viac
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
13.03.2020
TSK hľadá ľudí na zabezpečenie projektov na transformáciu hornej Nitry
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vyhlásil výberové konanie na obsadenie 22 pracovných miest v súvislosti s transformáciou hornej Nitry po útlme baníctva. Projekty budú smerovať na pomoc baníkom, ktorí prídu o zamestnanie, ale aj ľuďom, ktorí majú nápady na projekty transformácie regiónu.
viac
18.01.2024
Cestovný ruch na hornej Nitre zastreší nové regionálne informačné centrum
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región horná Nitra - Bojnice (OOCR RHNB) bude v tomto roku od Ministerstva dopravy (MD) SR žiadať historicky najvyššiu dotáciu od svojho vzniku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %