Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.07.2022 01:30

Cez prázdniny opravujú a vynovujú školy zhruba za dva milióny eur


Snímka zdroj: (tasr).


Opravy a rekonštrukčné práce približne za dva milióny eur realizujú počas letných prázdniny vo viacerých školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Magistrát o tom informuje na svojej webovej stránke.


V rámci aktuálnych prác má byť v materských školách (MŠ) preinvestovaných takmer 830 000 eur. Najväčšia časť vo výške približne 360 000 eur pôjde na rekonštrukcie sociálnych zariadení a stavebné úpravy tried v MŠ na Nešporovej, Čordákovej, Hemerkovej, Muškátovej a Šafárikovej triede. Za viac ako štvrť milióna eur opravia fasádu, vonkajšiu terasu, školský dvor či oplotenie v MŠ Zuzkin Park, Galaktická, Belehradská, Budapeštianska 3 a Hronská. Zrekonštruujú aj plynovú kotolňu v MŠ Polianska či vymenia okná v MŠ na Dénešovej ulici.

V základných školách (ZŠ), základných umeleckých školách (ZUŠ) a centrách voľného času (CVČ) počas leta vykonávajú práce za viac ako 970 000 eur. "Viac ako tretina tejto sumy pôjde na opravy strešných plášťov v ZŠ Kežmarská 28, Bernolákova, Bukovecká a v CVČ na Charkovskej ulici. Výmeny okien sa dočká ZŠ Slobody," uvádza mesto. Vestibuly, šatne a iné priestory zrekonštruujú za 320 000 eur v ZŠ Abovská, Hroncova, Janigova a Drábova. Zhruba 300 000 eur pôjde na opravy kanalizácie a výmenu rozvodov ústredného kúrenia vo vybraných školách.

"Ďalšie státisíce eur mesto investuje v týchto týždňoch aj do telocviční a ihrísk v areáloch škôl. K výraznému skvalitneniu možností na šport prispeje v bývalej ZŠ Petzvalova výmena palubovky v telocvični. Tamojší žiaci budú môcť cvičiť, hrať a trénovať na bývalej palubovke z Angels arény," dodáva magistrát s tým, že palubovku pred modernizáciou Angels arény rozobrali a v súčasnosti finalizujú s jej položením vo vynovených priestoroch telocvične na Luníku 8.

V ZŠ Nám. L. Novomeského pokračujú v budovaní nafukovacej haly pre atletiku a v areáli ZŠ Starozagorská s modernizáciou atletického oválu a výstavbou ihriska na malý futbal. Zároveň dokončujú výstavbu Centra úpolových športov na bývalej ZŠ Poľná v Košickej Novej Vsi.

Tento rok chce mesto priamo do opráv a rekonštrukcií škôl investovať 5,6 milióna eur, ďalšie viac ako dva milióny eur majú ísť do vybudovania a rekonštrukcie športovej infraštruktúry na školách a v ich areáloch.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2020
Mesto počas letných prázdnin rekonštruuje MŠ a ZŠ za 3,6 milióna eur
Mesto Košice počas letných prázdnin opravuje spolu 42 škôl a školských zariadení vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, hodnota prác dosahuje viac ako 3,6 milióna eur. Informoval o tom hovorca magistrátu Vladimír Fabian.
viac
16.12.2021
Košice dokončujú rekonštrukciu ihrísk v škôlkach za takmer 146 000 eur
Investíciu za takmer 146 000 od konca októbra postupne realizuje mesto Košice v siedmich materských školách (Čordákova, Dénešova, Kežmarská, Kovaľská, Nešporova, Obrancov mieru 16 a 20) a v Detských jasliach na Jesennej ulici.
viac
25.07.2022
Stredné školy prechádzajú cez leto rekonštrukciami za 7,6 milióna eur
Rekonštrukciami za 7,6 milióna eur prechádzajú počas leta stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK). Zo 63 škôl na Gemeri, Spiši, Above a Zemplíne má prejsť obnovou viac ako tretina z nich. KSK o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
13.09.2022
B. Bystrica pokračuje v rekonštrukcii a modernizácii školských zariadení
V novom školskom roku bolo do materských škôl (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta prijatých 2246 detí. Do mestských základných škôl (ZŠ) nastúpilo 6091 slovenských žiakov a 102 ukrajinských. Informovala o tom Dominika Adamovičová, hovorkyňa banskobystrického primátora.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %