Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
25.08.2016 11:15

Cez víkend budú v Tatrách Svište na Plese


Pozvánka.


Štrbské Pleso bude už šiesty rok po sebe v predposledný prázdninový víkend (27. - 28.8.) patriť rodinám s deťmi. Pripravené sú Svište na Plese, teda dobrodružná rodinná súťaž postavená na športovo–edukatívnom princípe, ktorý má v deťoch prebudiť záujem o pohyb na čerstvom vzduchu a o prírodu.


Podujatie je vhodné najmä pre deti vo veku od šesť do 12 rokov. „Pre prázdninujúce deti sme pripravili podujatie, ktorého súčasťou je 20 zaujímavých športovo-vedomostných stanovíšť, veľké tatranské scrabble, rôzne dobrodružstvá či testovanie svištích zmyslov,“ priblížila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová.      

Časť súťaží bude prebiehať na svahu Interski pri údolnej stanici lanovky, kde bude sústredených 15 stanovíšť, a časť pri hornej stanici lanovky na Solisku v nadmorskej výške 1840 m n. m., kde na deti čaká ďalších päť dobrodružných aktivít. Registrácia na podujatie Svište na Plese sa začína v amfiteátri v bežeckom areáli od 9. hodiny, štart súťaží je plánovaný na 9:30 hod., pričom jednotlivé stanovištia bude možné absolvovať v sobotu do 14:30 hod. a v nedeľu do 13:30 hod..       

V sobotu je pre deti pripravené aj premietanie tatranského letného kina v amfiteátri v areáli bežeckých tratí. Pri absolvovaní aspoň desiatich stanovíšť sa budú môcť deti zapojiť do tomboly, kde sa okrem vecných cien bude žrebovať aj let teplovzdušným balónom.

„Štrbské Pleso a Vysoké Tatry majú bohatú športovú tradíciu a sú miestom s výnimočnými klimatickými podmienkami, ktoré pri svojich tréningoch neraz využívajú vrcholoví športovci. Pevne veríme, že aj vďaka tomuto podujatiu sa nám podarí aspoň trochu v deťoch vzbudiť športového ducha, ale aj záujem o prírodu a ohľaduplnosť ku zvieracím obyvateľom našich veľhôr,“ dodala Žigová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2016
Vysoké Tatry ponúkajú zaujímavé túry aj počas zimnej uzávery chodníkov
Zimná uzávera turistických chodníkov Vo Vysokých Tatrách platí od 1. novembra do 15. júna 2017. Časť chodníkov je pre turistov uzavretá z dôvodu ochrany prírody, najmä kamzíkov a švišťov vrchovských tatranských.
viac
21.07.2017
Nenechajte si ujsť pestrý víkend v bratislavskom regióne
Návštevníci bratislavského regiónu sa tento víkend môžu tešiť na podujatia Bratislava in the sky, LARP Kráľovstvo Vína, Summer Night Hafla 2017 - Oriental Garden party, Iva Bittová & Mucha Quartet (Viva Musica), Muž so železnou maskou na Červenom Kameni, Svätojakubský jarmok, 3. GULÁŠ FEST.
viac
07.02.2019
Vysoké Tatry budú počas najbližšieho víkendu patriť Snežným psom
Jubilejný desiaty ročník rodinného podujatia sa uskutoční 9. a 10. februára priamo pod Lomnickým štítom.
viac
30.10.2020
Do kampane Do školy na bicykli sa zapojilo 238 škôl z celého Slovenska
V poradí šiesty ročník kampane Do školy na bicykli priniesol aj napriek pandemickej situácii rekordnú účasť škôl. Do kampane sa zapojilo 238 materských, základných či stredných škôl z celého Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %