Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
27.04.2017 02:32

Cez víkend otvára detská železnica tohtoročnú sezónu


Snímka zdroj: (OZ Detská železnica Košice).


Po zimnom spánku sa prebúdza aj Košická detská historická železnička. Verejná generálka je naplánovaná cez víkend 29. a 30. apríla od 11. do 16. hodiny. Slávnostné otvorenie aj s kovbojským prepadom sa uskutoční v pondelok 1. mája o 9. hodine.


Už túto sobotu vypravia dobrovoľníci z detskej železnice prvý vlak sezóny na jedinej detskej železnici na Slovensku. „Cez víkend vypravíme tri vlaky o 11:20, 13:20 a 15:20. Po zimnej prestávke si tak otestujeme trať aj naše vozidlá za účasti verejnosti tak, aby bolo na oslavy Dňa mesta Košice 1. mája všetko dobre pripravené. Čaká nás totiž nielen nápor verejnosti, ale aj westernový prepad vlaku,“ povedal Ľubomír Lehotský, predseda OZ Detská železnica Košice.

Hoci sa cestovný poriadok nemení, v novej sezóne pripravuje železnička pre verejnosť viacero noviniek. „Na stanici vyrástla cez zimu hrubá stavba novej staničnej budovy, ktorú by sme radi do konca roka dokončili. Chystáme tiež úpravu nástupišťa a osvetlenie peróna. Počas letných prázdnin zas budeme jazdiť každý deň, teda aj v pondelok,“ dodal Ľubomír Lehotský.

 

Slávnostné otvorenie už v pondelok

Otvorenie detskej železnice je už tradične súčasťou osláv Dňa mesta Košice a nebude tomu inak ani 1. mája. Cestujúci sa môžu tešiť na prepad vlaku, program a atrakcie pre deti na Alpinke. Príďte sa povoziť aj zabaviť, a vychutnajte si jazdu parným vláčikom!

Viac informácii nájdete na www.detskazeleznica.sk

 

Autor: (Zuzana LEHOTSKÁ, OZ Detská železnica Košice)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2016
Detská železnica oslávi 60. výročie dokončenia trate
Deň plný pary, atraktívneho programu či prevádzky štyroch rušňov zažijú návštevníci vo štvrtok 1. septembra na historickej úzkorozchodnej železnici v Čermeľskom údolí.
viac
28.09.2016
Čermeľ ožije svetlami, parou a hudbou
Noc svetiel na detskej železnici v Košiciach už tradične v prvú októbrovú sobotu (1.10.) ponúkne mimoriadne nočné jazdy a zaujímavý program.
viac
27.09.2017
Čermeľ opäť ožije svetlami, tancom a hudbou
Noc plnú pary, hudby, svetiel, akrobacie a tanca ponúkne Košická detská historická železnica 30. septembra počas Noci svetiel.
viac
05.05.2020
Košickou detskou historickou železnicou sa odvezieme už 8. mája
Detská železnica v Košiciach otvorí svoje brány pre verejnosť už počas najbližšieho štátneho sviatku – 8. mája.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %