Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.04.2021 03:20

Chodník korunami stromov čaká na prvých návštevníkov už túto sobotu


Snímka zdroj: (chodnikkorunamistromov.sk).


Chodník korunami stromov v Bachledovej doline bude od soboty (24. 4.) opäť otvorený. Informovala o tom marketingová pracovníčka strediska v Bachledovej doline Kristína Jakubová s tým, že pre návštevníkov bude sprístupnený denne.


Chodník ponúka okrem prechádzky v korunách stromov aj priblíženie života v miestnych lesoch, kde sa stretáva Pieninský a Tatranský národný park. „Pre veľkých aj malých sú tu edukačné tabule a interaktívne prvky, z ktorých sa môžu návštevníci dozvedieť mnohé informácie o zvieratách, rastlinách, vtákoch či stromoch,“ uviedla Jakubová.       

Ako ďalej ozrejmila, aprílové otvorenie bude sprevádzané aktuálnymi protipandemickými opatreniami, ktoré zaistia čo najväčší komfort a bezpečnosť pre návštevníkov aj zamestnancov. Základ je povinnosť nosenia rúška, rozmiestnenie desiatok dezinfekčných prostriedkov či dodržiavanie rozstupov. Návštevníci si môžu vstupenky kúpiť na mieste.      

Chodník korunami stromov sa nachádza na hrebeni Spišskej Magury. Prechádzka od koreňov až ku korunám stromov je dlhá 1234 metrov a je zakončená vyhliadkovou vežou, na vrchole ktorej sa nachádza priehľadná pochôdzna sieť a z ktorej vedie dlhý suchý tobogan. Návštevníci tak majú možnosť spoznať život lesa z vtáčej perspektívy, pozrieť si okolité dediny, a za priaznivého počasia je možné vidieť aj Tri koruny na poľskej strane.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2016
Lyžiarske svahy v Bachledovej doline otvoria už v piatok
V Bachledovej doline v Ždiari v okrese Poprad sa v posledných dňoch nachádza okolo 40 centimetrov prírodného snehu. Mínusové teploty vytvárajú ideálne podmienky aj pre technické zasnežovanie vo všetkých troch dolinách.
viac
27.09.2017
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline sprístupnia v piatok
Návštevníci Bachledovej doliny neďaleko obce Ždiar v okrese Poprad sa v piatok (29. 9.) budú môcť vybrať na prechádzku do korún stromov. Stavba chodníka, ktorej maximálna výška dosahuje 24 metrov, sa blíži do finále. V Bachledovej doline však ešte stále prebiehajú montážne práce a úpravy okolia.
viac
13.12.2017
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline je prístupný aj v zime
Jedna z najväčších atrakcií posledných mesiacov na Spiši, Chodník korunami stromov v Bachledovej doline, je v prevádzke aj počas zimy. Turisti sa hore dostanú len peši, keďže trojsedačková lanovka vedúca až ku chodníku bude v prevádzke výhradne pre lyžiarov.
viac
30.09.2018
Chodník korunami stromov navštívilo počas prvého roku vyše 350.000 ľudí
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline otvorili pred rokom a za ten čas sa stal jednou z najväčších atrakcií v regióne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %