Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
26.11.2021 09:25

Chodník na ulici Pod Lipami už naplno slúži svojmu účelu


Snímka zdroj: (MsÚ).


Dodávateľská stavebná firma ukončila opravu frekventovaného chodníka na ulici Pod Lipami v Liptovskom Hrádku, s ktorou sa začalo v pondelok 11. októbra 2021.


„Doterajší povrch z asfaltu už bol na viacerých miestach v zlom stave. Na približne 310 metrovom úseku chodníka v základnej šírke 1,68 metra sme ho nahradili zámkovou dlažbou Graniko hrúbky 60 mm. Opravené boli aj napojenia vjazdov spolu s betónovými obrubníkmi,“ uviedla Zuzana Strapoňová, vedúca odboru výstavby, životného prostredia a dopravy Mestského úradu v Liptovskom Hrádku.

Niektoré práce (asfaltovanie pri vjazdoch) budú z poveternostných podmienok dokončené na jar. „V budúcom roku plánujeme vymeniť asfalt za dlažbu aj na začiatku tohto úseku chodníka (v smere od ulice Juraja Martinku), keďže momentálne nie je k dispozícii požadované množstvo materiálu,“ vysvetlila Zuzana Strapoňová.

Primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger poznamenal, že táto lokalita je pamiatkovou zónou a tak stavebné práce boli  realizované so súhlasom Krajského pamiatkového úradu v Žiline. „Vlani sme opravil chodník v úseku od železničného nadjazdu po križovatku s ulicou Juraja Martinku v Sadoch Milana Rastislava Štefánika. Teraz sme opravili ďalšiu časť chodníka v lokalite, ktorú považujeme za oddychovú zónu mesta a tak k nej chceme aj pristupovať.“

Celkové náklady na opravu boli bezmála 70 000 eur. Zhotoviteľom bola spoločnosť Róbert MOJTO – RONI.

Autor: (Michal PAŠKA, MsÚ Liptovský Hrádok)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2021
Topoľčany zrekonštruovali najväčšie kryté športovisko
Hádzanárska hala na Bernolákovej ulici v Topoľčanoch volala po rekonštrukcii už dlho. V januári 2020 sa začali rekonštrukčné práce a v júni tohto roka si už v nových priestoroch zahrali detskí hádzanári mesta Topoľčany.
viac
30.07.2021
V novom školskom roku po nových chodníkoch
V areáli Základnej školy s materskou školou Hradná v Liptovskom Hrádku v týchto dňoch realizujú stavebné úpravy štyroch chodníkov pri vstupoch do školy.
viac
10.08.2021
Obnovili chodník v úseku od malého podchodu pod železničnou traťou po ulicu SNP
Chodci už môžu bez obmedzení využívať chodník v úseku od malého podchodu pod železničnou traťou po ulicu SNP v Liptovskom Hrádku. V piatok 23. júla 2021 boli zahájené práce na jeho oprave.
viac
24.11.2021
Vo viacerých lokalitách v L. Hrádku dopĺňajú verejné osvetlenie
Ďalšie lokality v Liptovskom Hrádku i v mestskej časti Dovalovo už nebudú ponorené do tmy, pribudne v nich verejné osvetlenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %