Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
05.06.2021 01:10

Cyklobusy na Orave a Liptove budú premávať od júna do septembra


Ilustračná snímka (teraz.sk)


Návštevníci Oravy a Liptova budú mať od soboty 5. júna k dispozícii cyklobusy, ktoré ich počas víkendov odvezú na turisticky atraktívne miesta regiónu. Premávať budú do septembra. V období letných prázdnin budú cyklobusy jazdiť každý deň.


"Cyklobusy na Orave a Liptove sa stali obľúbeným prostriedkom pri spoznávaní krás severného Slovenska. Pre obyvateľov aj návštevníkov regiónu sa týmto spôsobom vytvárajú možnosti na aktívne trávenie voľného času. K zaujímavým miestam sa domáci aj turisti majú možnosť dopraviť z miest verejnou dopravou a pokračovať na bicykli pri spoznávaní okolia alebo rekreačnom športe," povedal výkonný riaditeľ spoločnosti Arriva Liorbus Karol Petőcz. Ako doplnil, verí, že preprava cyklistov prispeje k rozvoju regionálneho turizmu.       

Na Orave budú cyklobusy premávať medzi lokalitami Zuberec, Zverovka, Vitanová a Oravice. Obyvatelia a návštevníci Liptova budú môcť kombinovať cestu autobusom a na bicykloch, navštíviť môžu lokality na trase Liptovský Mikuláš, Liptovský Hrádok, Východná, Važec a okolie.       

Prevádzka špeciálne upravených autobusov je projektom Žilinského samosprávneho kraja a dopravcu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2017
Do župných škôl nastúpi 23-tisíc stredoškolákov
V pondelok 4. septembra zasadne do lavíc stredných škôl v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja 23 069 žiakov. V porovnaní s minulým školským rokom ide o pokles 1 335 študentov.
viac
09.09.2020
Tohtoročná oravská Gajdovačka bude v rúškach a bez medzinárodnej účasti
Gajdošský festival v Oravskej Polhore sa pre pandémiu nového koronavírusu bude tento rok konať bez medzinárodnej účasti.
viac
04.06.2021
Prvé jazdy cyklobusov v ŽSK odštartujú letnú cyklistickú sezónu už túto sobotu
V Žilinskom samosprávnom kraji sa nachádza takmer jedna pätina slovenských cyklotrás. Od soboty 5. júna budú vybrané cyklotrasy na Kysuciach, Orave, Liptove i Turci opäť prístupnejšie pre širšiu cyklistickú verejnosť.
viac
19.05.2022
Cyklobusy na Orave a Liptove budú premávať od 4. júna
Na Orave a Liptove budú od 4. júna jazdiť cyklobusy. Návštevníkov aj obyvateľov s ich bicyklami odvezú počas víkendov na turisticky vyhľadávané miesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %