Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.06.2020 07:30

Cyklobusy v ŽSK vyrazia na cesty najbližší víkend


Snímka zdroj: (žsk).


Cyklobusy v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) vyrazia na cesty v sobotu 6. júna. Podľa hovorkyne ŽSK Martiny Remencovej odložili ich prvú jazdu pre mimoriadnu situáciu okolo nového koronavírusu o niekoľko dní.


Novinkou je rozšírenie ponuky pre cyklistov. „Rozhodli sme sa opäť rozšíriť ponuku našich cyklobusov, pretože vnímame rastúci záujem verejnosti o prevádzkovanie tejto služby. Tento rok tak začnú jazdiť cyklobusy aj na Liptove, čím zabezpečíme premávku špecializovaných autobusov s nosičmi na bicykle v každom regióne Žilinského kraja,” uviedla predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Cestujúci s bicyklami platia v cyklobusových spojoch štandardnú cenu autobusového lístka a poplatok za bicykel 50 centov. „Spoje do Novej Bystrice, Turčianskych Teplíc a Terchovej budú premávať počas víkendov, sviatkov a počas letných prázdnin aj v piatky. Posledný spoj vyrazí na cestu 28. septembra. Cyklobusy na Orave a Liptove budú jazdiť cez víkendy, sviatky a počas letných prázdnin budú prevádzkované denne. Sezóna na Orave sa končí 15. septembra, na Liptove 30. septembra,” doplnila Remencová.

Upozornila, že v autobusoch naďalej platia bezpečnostné opatrenia. „Cestujúci je počas celej doby prepravy povinný mať prekrytú tvár rúškom alebo inou vhodnou náhradou. Odporúča sa používať rukavice, dezinfekciu a dodržiavať odstupy,” dodala hovorkyňa ŽSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2017
Cyklobusy vyrazia na cesty aj tento rok. Čaká ich nová trasa
Aj tento rok pripravila Žilinská župa v spolupráci so zmluvným dopravcom SAD Žilina unikátnu možnosť prepravy pre cyklistov a ich dvojkolesových spoločníkov.
viac
26.05.2017
Kraj otvorí letnú sezónu zavedením cykloautobusov
Cyklisti môžu po novom v Trenčianskom samosprávnom kraji využiť na presun aj dva cykloautobusy. Jazdiť budú celú letnú sezónu po trasách, ktoré si verejnosť sama zvolila verejným hlasovaním. Oficiálne začínajú jazdiť od začiatku júna, vyskúšať ich však môžete už v sobotu 27. mája.
viac
17.07.2020
Cyklobusy v žilinskej župe už jazdia v letnom režime
Žilinský samosprávny kraj financuje službu cyklobusov už šiesty rok. Vlani prepravili 2148 bicyklov.
viac
19.05.2022
Cyklobusy na Orave a Liptove budú premávať od 4. júna
Na Orave a Liptove budú od 4. júna jazdiť cyklobusy. Návštevníkov aj obyvateľov s ich bicyklami odvezú počas víkendov na turisticky vyhľadávané miesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %