Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
14.05.2020 11:30

Cyklochodník by mohol pokračovať aj za hranicami Liptovského Mikuláša


Snímka zdroj: (mikulas.sk).


Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši by mohol pokračovať aj za hranicami mestského katastra. Predstavitelia liptovskomikulášskej radnice plánujú napojenie smerom na západ pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary k Ružomberku a na východ k Liptovskému Hrádku.


„Pre tieto projekty je nutná spolupráca všetkých obcí na trase. Na ich zapojení sme pracovali ešte v minulom roku. Presvedčili sme dotknuté obce, aby sa stali členmi združenia, ktoré bude ako právnická osoba následne konať v prípravách a realizáciách projektov,” uviedla hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Tento rok je naplánovaná príprava projektovej dokumentácie cyklochodníka od Liptovskej Ondrašovej po koniec Liptovského Trnovca. „V uplynulých dňoch sme získali financie na projektovú dokumentáciu tohto dlhého a náročného úseku v spolupráci s oblastnou organizáciou. Tento úsek považujeme za prioritný,” povedal vedúci odboru dopravy na mestskom úrade Gabriel Lengyel.

Cyklotrasy na západ aj východ od Liptovského Mikuláša sú už začlenené do projektu Vážskej cyklomagistrály. Tá bude prechádzať celým Žilinským krajom, od hranice s Trenčianskym po hranicu s Prešovským krajom. Na trasu ako celok už spracovávajú štúdiu. „Tým, že sme presadili jej vedenie po severnej strane Liptovskej Mary, otvorili sme si cestu pre následné financovanie tohto úseku cyklochodníka. Samozrejme, projekty sú dlhodobé a nedá sa čakať ich okamžitá realizácia. Okrem získania potrebných financií očakávame náročné prípravné procesy – tvorbu projektových dokumentácií, posudzovanie vplyvov na životné prostredie, vybavenie povolení. Zložité bude aj majetkovoprávne vysporiadanie pozemkov pre ich rozdrobenosť,” doplnil Lengyel, podľa ktorého ide o projekt na najbližších niekoľko rokov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2018
Advent na brehoch Liptovskej Mary
Najbližšie tri adventné nedele budú na Liptovskej Mare patriť originálnym vianočným trhom. Už 9. decembra sa na móle Mariny Liptov rozsvieti vianočný stromček a pripravené sú vianočné pochúťky aj atraktívny sprievodný program pre všetky vekové kategórie.
viac
04.09.2020
Prvé kilometre vnútromestskej cyklotrasy už slúžia verejnosti
Prvé dve časti vnútromestskej cyklotrasy v Liptovskom Mikuláši v dĺžke 2,4 kilometra odovzdali v piatok do užívania verejnosti. Cestička pre cyklistov má po dobudovaní slúžiť ako ekologická alternatíva dopravy v meste.
viac
30.12.2020
Liptovské mestá a obce podpísali memorandum o príprave stratégie rozvoja
Predstavitelia Ružomberka, Liptovského Mikuláša a okolitých obcí podpísali v utorok Memorandum o príprave Integrovanej územnej Stratégie mestského rozvoja Ružomberok-Liptovský Mikuláš. Informoval o tom hovorca mesta Ružomberok Viktor Mydlo.
viac
25.10.2021
Liptovský Hrádok: Cieľom je cyklochodník medzi dvoma mestami
Združenie obcí – Cyklodoprava Horný Liptov. Taký je oficiálny názov združenia obcí, ktorého cieľom bude realizácia a podpora cyklodopravy a cykloturistiky. Výsledkom by malo byť prepojenie Liptovského Mikuláša s Liptovským Hrádkom cyklochodníkom, ktorý by prechádzal aj cez katastre piatich obcí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %