Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
18.10.2021 10:50

Cyklochodník na Domaši chcú financovať z najnovšej výzvy MIRRI


Ilustračná snímka


Výstavbu cyklochodníka, ktorý má spojiť rekreačné oblasti Dobrá a Tišava na vodnej nádrži Domaša, by chcela obec Kvakovce v okrese Vranov nad Topľou financovať v rámci najnovšej výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.


Rozpočet celého projektu predstavuje približne 6,42 milióna eur, informovala TASR predsedníčka komisie cestovného ruchu v obci Kvakovce Martina Timková.       

"Chodník pre peších je naplánovaný priamo z obce Kvakovce do rekreačnej oblasti Domaša Dobrá s odbočkou k lyžiarskemu vleku, a to z dôvodu potenciálneho prepojenia Domaše so Slanskými vrchmi, následne bude pokračovať od hotela Garden z Dobrej na Tíšavu," priblížila s tým, že plánovaná dĺžka chodníka, na ktorý má obec vďaka príspevku z Akčného plánu rozvoja okresu Vranov nad Topľou spracovanú projektovú dokumentáciu a už aj právoplatné stavebné povolenia, je niečo vyše 12,5 kilometra. Šírka asfaltovej komunikácie má byť 4,5 metra, naprojektované sú aj krajnice so šírkou 25 centimetrov. Podľa Timkovej budú môcť cyklisti v rámci trasy využiť návštevu vyhliadkového bodu na vrchu Bučky, jej súčasťou budú tiež odbočky k vodnej hladine či kostolíku na Trepci, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou.       

"Prepojením dvoch najväčších stredísk sústredeného cestovného ruchu na Domaši sa zvýši turistický potenciál destinácie, čo bude mať za následok hospodárske oživenia celého regiónu," odôvodnila Timková snahu samosprávy, pričom pripomenula, že návštevnosť oboch stredísk aktuálne predstavuje okolo 330.000 turistov a cyklotrasa prepájajúca dva okresy (Vranovský a Stropkovský, pozn. TASR) by do regiónu priniesla i nové pracovné príležitosti.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2021
Z výzvy „Moderné technológie“ bude 35 miest realizovať „smart city“ riešenia
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR navýšilo pre vysoký záujem financie pre dopytovú výzvu „Moderné technológie“ v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.
viac
16.08.2021
IROP: Cyklovýzva už zverejnená
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie zverejnilo výzvu na zvyšovanie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy (predovšetkým cyklistickej dopravy) na celkovom počte prepravených osôb.
viac
11.10.2021
Výzva na rok 2021 pre najmenej rozvinuté okresy
Rezort investícií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu vyhlásil výzvu pre najmenej rozvinuté regióny.
viac
19.02.2024
MIRRI vyhlásilo výzvu na skvalitnenie prostredia v sídlach za 70 mil. eur
Peniaze sú určené na podporu rozvoja prvkov zelených a vodných plôch, ako napríklad na revitalizáciu a tvorbu parkov, kvetinových záhonov či líniovej zelene pri komunikáciách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %