Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
28.03.2022 11:40

Cyklomost medzi Vysokou pri Morave a Marcheggom sprístupnili pre verejnosť


Na snímke z dronu nový cyklomost medzi Vysokou pri Morave a Marcheggom. Snímka zdroj: (tasr).


Nový cyklomost medzi Vysokou pri Morave a rakúskou obcou Marchegg od soboty sprístupnili pre verejnosť. Je v predbežnom užívaní.


Slávnostné otvorenie sa uskutoční 7. mája. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman.

"Prepojíme medzinárodnú cyklotrasu železnej opony Eurovelo 13 s rakúskou národnou cyklotrasou Kamp-Thaya-March. Cyklomost zároveň podporí cezhraničnú spoluprácu, regionálny rozvoj, ako aj rozvoj cykloturistiky," povedal predseda BSK Juraj Droba. V apríli bude most znovu na dva týždne uzavretý, aby mohla byť dokončená finálna vrstva vozovky spolu s trvalým dopravným značením. "Realizácia finálnej vrstvy vozovky je podmienená prípustnými teplotami," priblížila hovorkyňa.

Výstavba cyklomostu VysoMarch sa začala v apríli 2021. Most je dlhý 270 metrov a široký štyri metre. Celkové náklady na projekt sú vyše päť miliónov eur s DPH. BSK financuje 2.059.499 eur s DPH. Projekt je financovaný z Programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Slovenská republika - Rakúsko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.09.2019
BSK: Slovensko a Rakúsko spojí ďalší cyklomost
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja dnes schválili Dohodu o výstavbe a údržbe cyklolávky VYSOMARCH. Ide o nové cyklo prepojenie slovenskej obce Vysoká pri Morave a rakúskej obce Marchegg.
viac
23.04.2021
Začali sa práce na cyklomoste medzi Vysokou pri Morave a Marcheggom
Vŕtaním mostových pilót sa rozbehli stavebné práce na cyklomoste medzi Vysokou pri Morave a Marcheggom, ktorý prepojí Slovensko s Rakúskom.
viac
25.06.2021
Verejnosť môže navrhnúť názov nového cyklomosta cez rieku Morava
Verejnosť môže navrhnúť názov nového cyklomosta medzi Vysokou pri Morave a Marcheggom. Budúci rok má prepojiť brehy rieky Moravy medzi Slovenskom a Rakúskom. Informuje o tom Bratislavský samosprávny kraj (BSK).
viac
13.04.2022
BSK spúšťa registráciu na cyklojazdy v deň otvorenia cyklomosta VysoMarch
Nový cyklomost Vysomarch ponad rieku Moravu, spájajúci obec Vysoká pri Morave a rakúsku obec Marchegg je hotový. Slávnostné otvorenie sa uskutoční v sobotu 7. mája 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %