Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
23.03.2020 09:40

DAB ponúkne svojim divákom na internete Divadelné pondelky


Divadlo Andreja Bagara v Nitre.


Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre chce ponúkať svojim divákom umenie aj napriek tomu, že muselo kvôli výskytu nového koronavírusu zrušiť množstvo predstavení. Pripravilo preto projekt s názvom Divadelné pondelky s komédiami DAB.


Divadlo bude v nasledujúcich týždňoch na svojom youtube kanáli každý pondelok sprístupňovať záznamy svojich starších komédií, ktoré má vo videoarchíve. „Takto chceme aj trošku symbolicky odkázať na kedysi obľúbené televízne pondelky. Inscenácia bude na našom youtube kanáli zverejnená vždy v pondelok podvečer o 17.00 h a bude prístupná nasledujúcich 24 hodín,” uviedol riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Divadlo sa rozhodlo uvádzať komédie, aby svojich divákov v čase hrozby nákazou novým koronavírusom zabavilo a spríjemnilo im dni strávené doma. „Zároveň si takto chceme počas našej 70. jubilejnej sezóny pripomenúť naše staršie inscenácie a osobnosti divadla,” skonštatoval Dóczy. Ako prvú odvysiela DAB na svojom youtube kanáli v pondelok 23. marca o 17.00 h komédiu Z rúčky do rúčky, na ďalší pondelok 30. marca je naplánovaná komédia Druh: Žena. O ďalších pripravovaných tituloch bude DAB svojich divákov priebežne informovať.

Ako pripomenul Dóczy, divadlo nemôže zverejňovať akékoľvek záznamy svojich inscenácií. „Ako prvé je nutné usporiadať autorské práva so všetkými tvorcami inscenácie a vyriešiť aj ďalšie administratívne náležitosti. V tejto súvislosti musím zdôrazniť, že zverejnené záznamy hier boli robené len pre vnútorné potreby DAB a pre prípadné študijné účely, čím sa zároveň ospravedlňujeme za ich zníženú kvalitu. Musím tiež našich divákov poprosiť, aby záznamy našich inscenácií nerozmnožovali a ďalej nešírili,” dodal Dóczy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2017
Divadlo o Natálke pokračuje ďalej
Tvorcovia predstavenia o extrémizme Natálka sa v pondelok (13. 2.) opäť stretli v školskej triede a to na bratislavskom gymnáziu na Pankúchovej ulici, aby žiakov oboznámili so skutočným príbehom popáleného dievčatka.
viac
15.04.2021
Do tvorby nového územného plánu mesta sa môže zapojiť aj verejnosť
Obyvatelia Nitry majú ešte dva týždne na to, aby sa zapojili do tvorby nového územného plánu mesta. Svoje názory môžu radnici poslať prostredníctvom elektronického dotazníka, ktorý bude jedným z podkladov pri rozhodovaní.
viac
15.02.2023
Na výstave psov v Nitre bude takmer 9000 psov, súťaží sa o celkového víťaza
Na výstave psov v Nitre sa predstaví takmer 9000 psov. Podujatie nesúce názov Nitradog Carnival Cup sa koná sa od piatka do nedele (17. - 19. 2.) v Agrokomplexe v Nitre.
viac
29.02.2024
Zmeny rokovacieho poriadku zastupiteľstva majú zvýhodniť verejnosť
Nitrianska radnica pripravuje zmeny rokovacieho poriadku mestského zastupiteľstva (MsZ) i jeho odborných komisií. Podľa mestského úradu vychádzajú z hodnotiacej správy Transparency International Slovensko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %