Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
30.10.2021 08:55

Ďalší manuál ZMOS sa venuje realizácii a prevádzke kompostárni


Ilustračná snímka


V každom meste či obci vzniká pri bežnej činnosti značné množstvo biologicky rozložiteľného odpadu. Obce a mestá majú od roku 2021 zákonom stanovenú povinnosť zaviesť a zabezpečovať vykonávanie triedeného zberu komunálneho odpadu pre biologicky rozložiteľný kuchynský odpad.


Pre obce je najjednoduchším a najmenej ekonomicky náročným zariadením na spracovanie biologicky rozložiteľného odpadu malá kompostáreň. Viac sa už dočítate TU 

Manuál bol vypracovaný v rámci projektovej aktivity Včasná intervencia v národnom projekte Modernizácia miestnej územnej samosprávy. K dispozícii je TU Ostatné, doposiaľ spracované manuály nájdete TU 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2020
ZMOS vypracoval manuál k zákonu o oznamovateľoch protispoločenskej činnosti
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci projektovej aktivity Včasná intervencia, ktorá je súčasťou národného projektu Modernizácia miestnej územnej samosprávy vypracovalo manuál k zákonu o oznamovateľoch protispoločenskej činnosti.
viac
03.05.2021
ZMOS vypracoval manuál ku kuchynskému bioodpadu a miestnym daniam
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti newsletter, ktorý je vypracovaný k dvom témam: k povinnostiam miest a obcí vo vzťahu k triedenému zberu kuchynského bioodpadu a k zmene v oslobodení/znížení miestnych daní.
viac
06.08.2021
ZMOS vypracoval manuál k reklamným stavbám a objektívnej zodpovednosti
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti manuál, ktorý sa venuje regulácii reklamných stavieb, odstraňovaniu vozidiel nespôsobilých na prevádzku v cestnej premávke a objektívnu zodpovednosť držiteľa vozidla vo vzťahu k rozšíreniu kompetencií samospráv.
viac
27.12.2021
ZMOS počas roka prinášal inšpiráciu dobrej praxe
Združenie miest a obcí Slovenska počas končiaceho roka predstavilo 12 príkladov dobrej praxe. Každý z nich je príkladom úspešného, inovatívneho a udržateľného riešenia, ktoré môže inšpirovať ostatné samosprávy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %