Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
15.04.2024 07:50

Ďalší starostovia a primátori s titulom MBA


Absolventi kurzu štúdia MBA pre samosprávu.


ZMOS na základe podpísaného Memoranda o spolupráci v oblasti vzdelávania s Central European Education Institute ukončil ďalší kurz štúdia MBA pre samosprávu.


Obhajobou dizertačnej práce 26 štatutárov miest a obcí, ale aj zamestnancov mestských a obecných úradov z celého Slovenska získalo začiatkom apríla titul MBA v oblasti samospráva a štátna administratíva. Ide o druhu skupinu absolventov. Prvých 24 ukončilo štúdium v roku 2023. 

Program je určený vedúcim funkcionárom a pracovníkov miestnej samosprávy, vyšším územným celkom a štátnej správy, ako aj odborníkom z tejto oblasti verejného života. Program je vhodnou formou ďalšieho profesného vzdelávania pre absolventov odboru verejná správa, ako aj záujemcov, ktorí sa chcú venovať riešeniu reálnych situácií vo verejnej správe alebo vo vlastnom profesionálnom živote. 

Zameranie programu je orientované na riešenie reálnych každodenných potrieb samosprávy a štátnej správy, prostredníctvom lektorov s teoretickými základmi a bohatými praktickými skúsenosťami. 

Štúdium osobitne využíva princíp riešenia osobnej zákazky a riešenia konkrétneho problému, či projektu s návrhom riešenia pre implementáciu do praxe a jeho zovšeobecnenia. Absolvent profesného študijného programu ukončený získaním titulu MBA je schopný identifikovať a efektívne riešiť svoje manažérske a riadiace potreby, organizáciu pracovného tímu a prostredia, či organizácie v ktorej pôsobí. 

Ďalší kurz začína 12. apríla 2024.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2017
Prvý deň rokovania 28. snemu ZMOS
V bratislavskej Inchebe sa v stredu 17. mája popoludní začalo rokovanie 28. snemu Združenia miest a obcí Slovenska. Ústredné heslo rokovania tentoraz znie: Obhajujeme decentralizáciu, podporujeme modernizáciu.
viac
18.05.2017
Druhý deň rokovania 28. snemu ZMOS
Druhý deň rokovania 28. snemu 18. mája otvoril podpredseda ZMOS a predseda Komory obcí, starosta Santovky Ľubomír Lörincz. Zo zdravotných dôvodov v úvodnej časti rokovania nebol prítomný predseda ZMOS Michal Sýkora.
viac
28.03.2019
Starostovia a primátori okresu rokovali o SOÚ aj o financovaní školstva
Činnosť Spoločného obecného úradu (SOÚ), sociálne témy i financovanie školstva boli na programe pondeľňajšieho (25. 3.) rokovania Klubu starostov okresu Senica na Mestskom úrade (MsÚ) v Senici. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Senica Viera Barošková.
viac
17.08.2022
Samosprávy žiadali na proteste, aby im vláda podala záchranné koleso
Ako odznelo, mestá a obce BBSK odmietajú nestabilitu, chaos a odpútavanie pozornosti od riešenia ich problémov. Podľa nich štát svojimi opatreniami porušuje rozpočtové pravidlá samospráv, nerešpektuje kompetencie zastupiteľstiev.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %