Piatok 10.05.2024
Dnes má meniny 
Viktória
°C
10.08.2021 04:00

Ďalší zdroj informácií pre obyvateľov miest


Ilustračná snímka.


Za dôležitú súčasť prípravy na tretiu vlnu epidémie COVID-19 považuje Únia miest Slovenska dostatok prístupných informácii pre obyvateľov o tom, aký je stav zaočkovanosti v ich meste, obci, okrese.


Únia miest Slovenska, v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom, v rámci platformy pre otvorené dáta o.z. ALVARIA iniciovala vytvorenie informačného portálu, ktorý by obyvateľom Slovenska takéto informácie v pravidelných intervaloch poskytoval.

Za aktívnej podpory Ministerstva zdravotníctva, bol na základe spolupráce s Inštitútom zdravotných analýz MZ SR, dnes informačný portál sprístupnený verejnosti. Portál bol vytvorený bez akejkoľvek finančnej podpory.

Aktuálne údaje o zaočkovanosti podľa jednotlivých miest a obcí nájdete na https://www.uniamiest.sk/zaockovanost-mesta.

Veríme, že aj tieto informácie pomôžu obyvateľom orientovať sa vo svojom okolí ako súčasť prevencie proti ochoreniu COVID-19.

 

Autor: (Ivan VANKO, Kancelária Únie miest Slovenska)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2021
Mestá umožnia svojim obyvateľom dať sa otestovať cez víkend
Všetkých 56 slovenských miest, ktoré sú členmi Únie miest Slovenska (ÚMS) a žije v nich takmer 2 milióny obyvateľov, umožní svojim obyvateľom dať sa cez víkend otestovať.
viac
23.06.2021
Mestá apelujú na efektívnejšiu a jednotnú komunikáciu pri očkovacej kampani
Mestá sú pripravené zapojiť sa do aktivít, ktoré majú predísť 3. vlne pandémie v súvislosti s variantom Delta, ktorý, podľa odborníkov, šíria najmä deti a mladí ľudia do 20 rokov prichádzajúci z Veľkej Británie, či ľudia, ktorí sa zúčastňujú športových zápasov.
viac
24.08.2021
ÚMS má zásadné pripomienky k Návrhu zákona o podpore štátneho nájomného bývania
Únia miest Slovenska (ÚMS) má zásadné pripomienky k Návrhu zákona o podpore štátneho nájomného bývania z dielne poslanca NRSR Miloša Svrčeka.
viac
31.08.2021
Pohyb a šport patrí k deťom, patrí do škôl!
Únia miest Slovenska podporila spoločné vyhlásenie organizácií pôsobiacich v oblasti športu, vzdelávania, podnikania, podpory a ochrany zdravia detí a mládeže: „Pohyb a šport patrí k deťom, patrí do škôl!”.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %