Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.05.2019 09:10

Deň rodiny v Budatínskom parku už tento víkend


Ilustračný výrez plagátu


Žilinský samosprávny kraj sa i tento rok pripojí k oslavám, ktoré sa konajú po celom svete pri príležitosti Svetového dňa rodiny vyhláseného Organizáciou spojených národov. Deň rodiny s atraktívnym programom bude v areáli Budatínskeho hradu v nedeľu 19. mája.


Tvorivé dielne a aktivity pre rodiny s deťmi, bohatý kultúrny program, ale i škola tanca, či zážitkové aktivity so psíkmi sú pripravené pre návštevníkov v areáli Budatínskeho parku od 14-tej hodiny. Na hlavnom pódiu sa predstaví víťaz šou Zem spieva Martin Repáň, folklórny súbor Lieska zo Žiliny, ale i Doris Day Band či Nebeská muzika. Novinkou bude premietanie kvalitných filmov vo Východnom paláci.

Na detských návštevníkov budú v areáli parku čakať stanovištia viac ako 10-tky neziskových organizácií, ktoré si pre nich pripravili zábavné aktivity a netradičné úlohy. Účasť na nich si deti zaznačia do mapky, ktorú každá rodina dostane pri vstupe. Odmenou za splnenie určitého počtu aktivít bude sladký darček.

Záštitu nad podujatím prevzala žilinská županka Erika Jurinová. ,,Od začiatku sa prezentujeme ako kraj priateľský k rodinám. Snažíme sa rodinám vytvárať také podmienky, aby bol pre nich život v našom kraji jedinou a najlepšou voľbou. Zaviedli sme rodinné vstupné do našich múzeí a hradov, vybudovali sme detské kútiky v kultúrnych i v zdravotníckych zariadeniach, zrušili sme poplatky za pôrody v župných nemocniciach, na pomoc rodinám v núdzi sme zriadili Nadáciu ŽSK a Centrum rodinnej podpory,“ uviedla žilinská županka Erika Jurinová. ,,Pokračovaním v našich pro-rodinných aktivitách je aj podujatie Deň rodiny, ktoré vlani prilákalo do Budatína niekoľko tisíc návštevníkov. Chceme umožniť rodičom, starým rodičom a blízkym na chvíľku uniknúť od starostí, aby mohli spoločne stráviť vzácny čas a zabaviť sa pri tom,“ dodala županka.

Do prípravy Dňa rodiny v Budatínskom parku sa tento rok zapojilo i mesto Žilina. ,,Keďže spolupráca Žilinskej župy a mesta Žilina je na veľmi dobrej úrovni, rozhodli sme sa spoluorganizovať túto pro-rodinnú akciu pre rodiny s deťmi. Je to prirodzená súčasť nášho spoločného fungovania v Žiline a tak radi priložíme ruku k dielu. Je to už v poradí druhý ročník a veríme, že ľudia budú opäť spokojní,“ uzavrela Barbora Birnerová, 2.zástupkyňa primátora Žiliny a poslankyňa ŽSK.

Na Dni rodiny v Budatínskom parku spolupracuje Žilinský samosprávny kraj, mesto Žilina, Krajské kultúrne stredisko, Považské múzeum v Žiline a Nadácia na podporu rodiny ŽSK.

Deň rodiny sa bude konať aj v Dolnom Kubíne v nedeľu 16. júna.

Autor: (ts-ŽSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Staromestské slávnosti v Žiline opäť ponúknu pestrý program
Mesto Žilina pozýva na XXII. ročník Staromestských slávností, ktoré sa budú konať 26. - 28. mája.
viac
29.05.2018
Zámok Vígľaš pripravil rozprávkový Deň detí
Blíži sa 1. jún a s ním aj sviatok našich najmenších. Zámocký hotel The Grand Vígľaš pri tejto príležitosti pripravil na nedeľu 3. 6. bohatý program pre celú rodinu.
viac
30.10.2020
Internát strednej zdravotníckej školy zrekonštruujú za 2,2 milióna eur
Internát pri Strednej zdravotníckej škole (SZŠ) v Žiline zrekonštruujú za viac ako 2,2 milióna eur. Podľa hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martiny Remencovej odovzdali stavenisko na začiatku októbra a stavebné práce by mali trvať rok.
viac
16.11.2023
Žilinská nemocnica si pripomína Svetový deň predčasne narodených detí
Žilinská nemocnica si 17. novembra každoročne pripomína Svetový deň predčasne narodených detí. Nedonoseným bábätkám, ktoré prichádzajú na svet pred 37. týždňom tehotnosti, poskytuje starostlivosť novorodenecké oddelenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %