Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
16.04.2019 09:25

Deň Zeme pripomenie cyklistická jazda a viaceré komunitné podujatia


Ilustračná snímka (tasr)


Spoločná cyklistická jazda mestom otvorí v Nitre 27. apríla sériu podujatí ku Dňu Zeme. Cyklisti sa zídu o 15. hodine na Svätoplukovom námestí, odkiaľ sa vydajú na 15-kilometrovú jazdu cez niekoľko mestských častí.


Cieľom bude Hidepark pri rieke Nitra, kde sa dobrovoľníci môžu zapojiť do viacerých brigád. Ako informovali organizátori z Critical Mass Nitra a HidePumpa, práce budú prebiehať v komunitnej záhrade aj v ďalších častiach Hideparku.       

Účastníci sa budú môcť zoznámiť aj s komunitnou cyklodielňou, kde si môžu svojpomocne opraviť a zreparovať svoje bicykle. Súčasťou programu bude aj budovanie špeciálnej drevenej dráhy určenej pre skúsených i najmenších cyklistov.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.04.2018
Deň zeme pripomenie Veľká jarná cyklojazda
Veľká jarná cyklojazda otvorí v nedeľu 22. apríla v Nitre sériu podujatí, ktoré sa budú konať pri príležitosti Dňa zeme. Cyklisti sa popoludní stretnú na Svätoplukovom námestí, aby sa centrom mesta presunuli k cyklotrase pri rieke Nitra.
viac
08.06.2018
Deň krivých zrkadiel
Druhú júnovú nedeľu sa v Sade Janka Kráľa priamo za nákupným centrom uskutoční podujatie s názvom Deň krivých zrkadiel. Ide o podujatie, ktoré má dlhoročnú tradíciu a zúčastňujú sa ho organizácie pracujúce s ľuďmi so zdravotným postihnutím. Podujatie je určené pre širokú verejnosť.
viac
21.04.2023
Deň zeme si na Slovensku pripomenieme viacerými podujatiami
To, aké dôležité je chrániť našu planétu, si pripomíname na Deň zeme 22. apríla, pričom niektoré podujatia sú naplánované už na piatok 21. apríla.
viac
24.04.2023
Počas Dňa Zeme vyzbierali v meste a v kúpeľoch viac ako 120 vriec odpadu
Viac ako 120 vriec odpadu vyzbierali počas uplynulého víkendu obyvatelia Sliača a niektorých okolitých miest a obcí v intraviláne tohto kúpeľného mesta. Ďalšie množstvo odpadu putovalo do veľkorozmerného kontajnera. Akcia sa konala pri príležitosti Dňa Zeme.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %