Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.04.2019 08:10

Deň Zeme si pripomínajú súťažami i čistením mesta


Ilstračná snímka, zdroj: glob.zoznam.sk


Súťažami pre školy s environmentálnou tematikou, prezentáciou lesov v Mestskom parku a čítaním i kreslením v Novohradskej knižnici v rámci projektu Les ukrytý v knihe si v piatok v Lučenci pripomínajú Deň Zeme a vody.


TASR o tom informovala vedúca kancelárie primátorky Mária Bérešová, podľa ktorej sa ďalšia súťaž koná cez víkend.       

„Mesto Lučenec v spolupráci s občianskym združením (OZ) Novohrad opätovne vyhlásilo súťaž s názvom Prilož ruku ku skrášleniu mesta, ktorá sa uskutoční v sobotu 27. apríla od 9. h. Organizátori budú vyhodnocovať najkrajšiu zmenu po upratovaní a najlepší budú ocenení víkendovým vstupom zadarmo do Novolandie Rapovce,“ konkretizovala Bérešová.       

Sprievodným podujatím je podľa nej aj Jarná gruntovačka - čistím, čistíš, dýchame Lučenec, ktorú organizuje Rozvojová agentúra Banskobystrického kraja a oblastná organizácia cestovného ruchu Turistický Novohrad a Podpoľanie. „Ide o čistiacu prechádzku trasou bojiska bitky pri Lučenci - Malej Vsi,“ dodala Bérešová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2016
Deň Zeme a vody v Lučenci
Priblížiť obyvateľom mesta Lučenec dôležitosť ekológie a zdravého životného prostredia bolo mottom podujatia venovaného Dňu Zeme a vody. Na Námestie republiky prišli stovky detí z miestnych základných škôl.
viac
13.07.2016
Francúzsky deň ponúkne hudbu i gastronómiu
V Bratislave bude možné opäť zažiť oslavy francúzskeho štátneho sviatku. Vo štvrtok 14. júla sa na Hlavnom námestí môžu obyvatelia a návštevníci hlavného mesta Slovenska zoznámiť s francúzskou kultúrou i špecialitami francúzskej gastronómie.
viac
27.04.2020
Pri vodnej nádrži Ľadovo vyzbierali 34 vriec odpadu
Správa povodia horného Ipľa v spolupráci s mestom Lučenec vyčistila vodnú nádrž Ľadovo. Spolu naplnili až 34 vriec odpadu, väčšinu ktorého tvorili plastové fľaše a obaly, odhadom 90 %.
viac
01.12.2020
Vezmi si ma mapuje nadšencov – bojovníkov proti pohodenému odpadu
Nielen počas aktivít ako Deň zeme, Naše mesto či Svetový čistiaci deň stovky dobrovoľníkov, združených v projekte Vezmi si ma, vyhľadávali a čistili prírodu od voľne vyhodených odpadov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %