Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.12.2017 02:14

Detský Silvester na železnici aj v tomto roku


PF 2018.


Detský Silvester na trati bude aj v tomto roku, no o deň skôr! Navyše výnimočne nie v Čermeľskom údolí, ale na „veľkej“ železnici s odchodom z Hlavnej stanice už túto sobotu o 9:30 hod.


Po prvýkrát ponúkame Košičanom možnosť previezť sa v predposledný deň roku, 30. decembra, trasou, ktorou sa bežne neodvezú - tzv. košickým trianglom z Košíc do Hanisky pri Košiciach a odtiaľ úvraťou do Krásnej nad Hornádom.

„Vyrazíme v sobotu 30. decembra o 9:30 z hlavnej železničnej stanice a potiahne nás obnovený motorový rušeň T 212.6100, ďalšia akvizícia Detskej železnice Košice, ktorú sme opravovali od leta aj vďaka podpore grantu z Ministerstva financií SR. Zatiaľ nemá meno, azda po tejto jazde budeme múdrejší,“ prezradil predseda občianskeho združenia Detská železnica Košice Ľubomír Lehotský.

A aký program čaká na cestujúcich?

V Krásnej nad Hornádom jazdu prerušíme krátkou prechádzkou do kaštieľa, kde sme pre našich cestujúcich pripravili prehliadku spojenú s vystúpením historických šermiarov, tvorivými dielňami, výrobou vlastných sviec zo včelieho vosku, ochutnávkou medu, kapustnicou či poludňajším detským „silvestrovským“ ohňostrojom.

„Príchod do Košíc je naplánovaný na 13:10, ale ak sa zdržíme, bude to aj neskôr. Snahou je ukázať Košičanom miesta, kam sa bežne vlakmi nemajú možnosť dostať a že aj predposledný deň v roku sa dá stráviť vonku a aktívne,“ dodal Ľ. Lehotský k programu poslednej tohtoročnej jazdy, ktorá sa uskutoční najmä vďaka podpore Fondu zdravia mesta Košice a Železničnej spoločnosti Slovensko.

V prípade, že chcete mať istou miesta vo vlaku, radšej si lístky dopredu rezervujte a kúpte prostredníctvom internetu. Viac informácií získate na www.detskazeleznica.sk.

Autor: (Zuzana LEHOTSKÁ, džk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.09.2016
Kam vyrazia nostalgické a historické vlaky na východe počas jesene?
Teplé slnečné lúče a krásy východného Slovenska si môžete na jeseň vychutnať aj vďaka mimoriadne bohatej ponuke pripravovaných nostalgických vlakov. Až do polovice októbra vyrazia na trať každý víkend.
viac
29.12.2016
Detská železnica prvýkrát vypraví vlak aj na Silvestra
Mini Silvester s ohňostrojom, zvieratkami a korčuľovaním zažijú návštevníci Košickej detskej historickej železnice.
viac
16.03.2017
Za pamiatkami UNESCO na Spiši vás odvezie motoráčik
Organizácia Košice Región Turizmus pripravila pre všetkých turistických nadšencov jedinečné nostalgické jazdy VLAKOM ZA UNESCOM. Prvý vláčik vyráža z Košíc na gotický Spiš už 2. apríla.
viac
06.07.2021
Po zabudnutej trati za umením
Horúci tip na príjemný letný výlet pre celú rodinu prináša Detská železnica Košice a pozýva na Veľký vlakový výlet Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku už v sobotu 10. júla. Lístky je potrebné zakúpiť vopred.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %