Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.05.2021 04:00

Detva chce s obnovou ciest na Námestí mieru začať koncom mesiaca


Na snímke sídlisko Námestie mieru v Detve. Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Detva plánuje začať s rekonštrukciou ciest a chodníkov na sídlisku Námestie mieru na konci mája. Uviedol to hovorca mesta Milan Suja.


Obnova sa týka aj plôch pre verejnosť. Súčasťou projektu bude aj nové kontajnerové stojisko v strede veľkého centrálneho parkoviska.

„V pondelok (10. 5.) prebrala stavenisko stavebná spoločnosť, ktorá bude rekonštruovať Námestie mieru. Stavebné práce sa začnú 31. mája,“ zhrnul s tým, že obmedzenia dopravy sa nebudú dotýkať celého sídliska. Stavebná firma bude podľa neho práce vykonávať po etapách. „V prvej etape sa budú rekonštruovať najmä chodníky. Komunikácie a parkoviská prídu na rad v ďalších etapách tak, aby boli obyvatelia čo najmenej obmedzovaní pri parkovaní,“ poznamenal.

Ako ďalej pripomenul, náhradné parkovanie pre obyvateľov sídliska bude zabezpečené na veľkokapacitnom parkovisku oproti letnému štadiónu. Počas tohto času bude na ňom zakázané parkovanie pre nákladné vozidlá, kamióny a autobusy. „Zároveň sa na parkovanie uvoľní aj miestna komunikácia od križovatky po veľkokapacitné parkovisko pri letnom štadióne,“ doplnil.

Zdôraznil tiež, že uzavretie Námestia mieru pre dopravu môžu obyvatelia očakávať až v závere stavebných prác pri asfaltovaní komunikácií a parkovísk, ktoré by nemalo trvať viac ako dva až tri dni. „O prácach a konkrétnych obmedzeniach budú obyvatelia včas informovaní prostredníctvom letákov umiestnených pri vchodových dverách, na webovej stránke mesta, mestským rozhlasom a v Detvianskych novinách,“ ukončil Suja.

Výstavba by mala trvať päť mesiacov, v projekte sa podľa mesta počíta aj s celkovou výmenou povrchových vrstiev chodníkov. „Ich povrch bude z betónovej zámkovej dlažby alebo z asfaltu. Vyasfaltované budú aj obslužné komunikácie vrátane parkovísk a ihriska,“ informujú. Súčasťou plánovanej obnovy nebude rekonštrukcia budovy občianskej vybavenosti, kde sú obchody a iné služby. V priestoroch, ktoré patria mestu, sídlia napríklad potraviny, obchod s mäsom, pohostinstvo či cukráreň.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2017
V Handlovej finišujú s rekonštrukciou komunikácií
V Handlovej finišujú s projektom väčšej rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov vo viacerých častiach mesta. Samospráva zároveň investovala financie aj do opravy parkovísk. Celá investícia ju vyšla na takmer 1,5 milióna eur.
viac
31.12.2020
Pred Vianocami zrekonštruovala trenčianska radnica cesty takmer za 900 000 eur
Trenčianska radnica stihla ešte pred vianočnými sviatkami zrekonštruovať niekoľko miestnych komunikácií takmer za 900 000 eur. Výsledkom rekonštrukcií sú i parkovacie miesta, miesto pre novú zeleň a zrekonštruovaná autobusová zastávka.
viac
04.05.2021
Do rekonštrukcií ciest plánuje Dolný Kubín investovať takmer milión eur
Dolnokubínska samospráva chce v tomto roku investovať takmer jeden milión eur do opráv ciest a chodníkov. Rekonštrukcie sa dotknú viacerých miestnych komunikácií, niektoré z nich na opravu čakajú vyše 40 rokov. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.
viac
14.06.2021
Mesto Revúca čaká počas leta rozsiahla rekonštrukcia ciest
Mesto Revúca plánuje počas letných mesiacov rozsiahlu rekonštrukciu cestnej infraštruktúry, v rámci ktorej dôjde aj k výstavbe nových chodníkov pre peších. Informovala o tom vedúca kancelárie primátora mesta Patricia Šefranová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %