Utorok 21.05.2024
Dnes má meniny 
Zina
°C
25.04.2022 01:30

Detva pripravuje obnovu priestoru pred kultúrnym domom


Snímka zdroj: (infoma.sk).


Mesto Detva pripravuje revitalizáciu priestoru pred Kultúrnym centrom Andreja Sládkoviča. Potvrdil to primátor mesta Ján Šufliarský.


Pripomenul, že komplexne chcú zrekonštruovať fontánu vrátane výmeny technológie a strojovne. „Na amfiteátri vymeníme drevené lavičky za nové a opravíme všetky drevené prvky a drevené obloženia,“ spomenul s tým, že na detskom ihrisku vymenia poškodené herné prvky za nové. Pribudnúť má tiež podľa neho zeleň a mobiliár.

Ako dodal hovorca Detvy Milan Suja, do prác sa zapoja aj žiaci detvianskej Základnej školy Júliusa Juraja Thurzu. Ich projekt Ôsmy svetadiel – objavná výprava vznikol pod záštitou medzinárodnej inštitúcie, nadácie a v spolupráci s mestom Detva. „Zrekonštruujú jednotlivé časti stavby, vytvoria veľkoplošnú maľbu a ďalšie štýlové prvky,“ zdôraznil.

Podľa neho obnova priestoru pred domom kultúry by mala byť ukončená v júni tohto roka. „Na komplexnú rekonštrukciu priestoru je v rozpočte mesta vyčlenených 60 000 eur. Presná suma však bude známa až po ukončení verejného obstarávania na zhotoviteľa,“ ukončil hovorca.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2017
Bratislava pokračuje v revitalizácii Námestia slobody
Od spustenia 1. etapy revitalizácie Námestia slobody došlo koncom mája už k značnému zlepšeniu stavu námestia, pričom práce na jeho revitalizácii stále pokračujú.
viac
21.07.2020
Dolné Zelenice po 30 rokoch znovu otvárajú kultúrny dom
Po 30 rokoch vrátili v obci Dolné Zelenice pri Hlohovci pôvodnú náplň miestnemu kultúrnemu domu. Ako uviedla starostka Dagmar Jakubcová, na rekonštrukciu použili 248 000 eur z grantu ministerstva životného prostredia a 110 000 eur pridala samospráva.
viac
16.03.2021
Obec pokračuje v rekonštrukcii budovy bývalého mlyna
Obec Kostoľany nad Hornádom v okrese Košice-okolie pokračuje v rekonštrukcii budovy bývalého vodného mlyna, koronakríza práce neovplyvnila. Povedal to starosta obce Anton Medvec. Doposiaľ chátrajúce priestory majú slúžiť na kultúrno-spoločenské účely.
viac
29.03.2023
V Dlhej nad Oravou zrekonštruovali priestory kultúrneho domu
Priestory kultúrneho domu v Dlhej nad Oravou v okrese Dolný Kubín v uplynulom období zrekonštruovali. Počas prác obnovili aj javisko a jeho technológiu za 39 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %