Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
31.01.2022 08:00

Detva pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na Novosadoch


Na snímke z 12. januára 2022 sídlisko Novosady v Detve. Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Detva pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na Novosadoch. Po obnove sa zóna bude využívať na športové, oddychové a spoločenské aktivity. Uviedol to hovorca Detvy Milan Suja.


Ako dodal, cieľom projektu je zlepšenie environmentálnych aspektov v mestskom prostredí, práce zahŕňajú vybudovanie prvkov zelenej infraštruktúry. Súčasťou projektovej dokumentácie je niekoľko stavebných objektov. Sú to detské ihrisko pre deti od troch do piatich rokov. Osadia na ňom hojdačky a bude to priestor, kde si môžu malé deti zdokonaľovať rovnováhu a loziť. Ďalšími budú podľa Suju ihrisko pre deti od päť do 12 rokov a aj pre dospelých, kde budú rôzne zostavy na rekreačné cvičenie. Spomenul tiež, že zóny na pohybové aktivity majú navrhnutý gumený liaty povrch. „Je dokonale pružný a tlmí nárazy a dopady pri cvičení,“ zdôraznil hovorca.

Na Novosadoch bude aj plocha z betónovej dlažby, kde budú umiestnené lavičky v tvare polkruhu. „Medzi nimi vysadia strom, ktorý bude tvoriť dominantu tejto stretávacej zóny,“ priblížil plány hovorca s tým, že súčasťou projektu je aj prístrešok na odpadky. Čo sa týka mobiliáru, v tomto objekte sú zahrnuté lavičky, stoly, fontánka na pitie a aj stojany na bicykle. V rámci krajinnej architektúry vysadia aj nový trávnik.

Hovorca poznamenal, že samospráva podala žiadosť o nenávratný finančný príspevok (NFP). Výstavba sa môže začať v prípade podpory projektu, po schválení žiadosti a podpísaní zmluvy o poskytnutí NFP a ukončení verejného obstarávania na zhotoviteľa. Nasledovať budú kontrola verejného obstarávania na zhotoviteľa riadiacim orgánom a jeho schválenie. „V rozpočte mesta na stavbu a súvisiace výdavky na projekt je vyčlenená suma 926 453 eur,“ ukončil Suja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2020
Mesto Žilina bude revitalizovať vnútroblok na sídlisku Hájik
Vyše 191 000 eur bude stáť revitalizácia vnútrobloku na ulici Georgesa Lannuriena v Žiline na sídlisku Hájik, ktorú pripravuje mesto Žilina. Nenávratný finančný príspevok na realizáciu projektu vo výške viac ako 182 000 eur samospráva získala z Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
23.04.2020
Skalica pokračuje v regenerácii verejného priestranstva
Mesto Skalica pokračuje v projekte s názvom Regenerácia vnútrobloku sídliska na ulici Mallého. V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu bola mestu Skalica schválená dotácia na účel zveľadenia prostredia.
viac
22.06.2022
Obnovu vnútrobloku na ulici A. Hlinku ministerstvo investícií schválilo
Projekt revitalizácie druhej etapy vnútrobloku na ulici Andreja Hlinku v Detve ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) schválilo. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja.
viac
15.06.2023
Detva pokračuje s prípravami na obnovu futbalového štadióna
Mesto Detva pokračuje s prípravami na obnovu futbalového štadióna, v súčasnosti má dodávateľa stavebných prác. Povedal to primátor mesta Branislav Baran. Dodal, že samospráva čaká na vyjadrenie, či projekt finančne podporí Fond na podporu športu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %