Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
02.09.2020 01:45

Digitálni koordinátori na školách


Ilustračná snímka.


Od septembra bude na desiatich školách prebiehať pilotná fáza programu koordinátorov digitálnych kompetencií, ktorého cieľom je zlepšiť vzdelávanie v oblasti informatiky a pomôcť školám efektívne využívať digitálne technológie.


Program koordinátorov digitálnych kompetencií chce zlepšiť vzdelávanie v oblasti informatiky, a tiež pomôcť školám efektívne využívať digitálne technológie. Program spúšťa platforma Digital Skills, ktorá funguje v rámci združenia Business Leaders Forum, Cieľom programu je zlepšiť a zatraktívniť spôsob výučby informatiky vytvorenie rolí digitálnych koordinátorov na školách.

Program nadväzuje na školenia učiteľov informatiky na základných školách, v rámci ktorých zamestnanci spomenutých firiem dobrovoľnícky prednášali o hravej výučbe programovania, ako aj zásadách digitálnej bezpečnosti a bezpečného správania sa v online svete. V roku 2019 vyškolili 1 066 učiteľov z viac ako 400 škôl v 75 okresoch Slovenska.

V rámci pilotného projektu vyškolí Digital Skills koordinátorov a koordinátorky z 10 škôl. Ich úlohou bude prinášať do školy nové vedomosti z oblasti informatiky a využívania digitálnych technológií vo výučbe, podporovať a inšpirovať kolegov. Mentormi im budú odborní konzultanti z IT firiem, ktorí ich na workshopoch či webinároch oboznámia so zaujímavými témami z praxe a poskytnú im podporu počas celého školského roka. Koordinátori sa stanú súčasťou komunity na zdieľanie skúseností a získavanie odporúčaní od kolegov.

V rámci pilotnej fázy plánuje platforma Digital Skills doladiť pripravený vzdelávací obsah a od septembra otestovať realizáciu programu na skupine 10 učiteľov. Program bude počas roka realizovať organizácia JA Slovensko s podporou SK-NIC. Po pilotnom ročníku sa program rozšíriť pričom za kľúčové považuje nadviazanie spolupráce s Ministerstvom školstva, vedy a výskumu SR.

Bližšie informácie sa dočítate TU.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2020
Výzva rezortu školstva: podpora žiakov národnostných menšín
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky zverejnilo výzvu „Podpora regionálnej a multikultúrnej výchovy žiakov patriacich k národnostným menšinám 2020“ s termínom uzávierky k 7. septembru 2020.
viac
27.08.2020
MŠVVaŠ odporúča zvážiť prenájom telocviční športovými klubmi
Rezort školstva odporúča zvážiť prenájom telocviční športovými klubmi. Dôvodom je najmä zamedzenie kontaktu rôznych skupín ľudí v spoločných priestoroch. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
viac
11.09.2020
Európsky týždeň mobility odštartujú cykloraňajky
Cykloraňajky na Ulici Antona Bernoláka v Žiline odštartujú v stredu 16. septembra program Európskeho týždňa mobility, ktorý potrvá do utorka 22. septembra 2020. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka je tohtoročnou hlavnou témou čistejšia doprava pre všetkých.
viac
12.11.2020
Rezort školstva už odoslal peniaze na digitálne vybavenie škôl
Rezort školstva informuje, že viac ako 6 miliónov eur na digitálnu techniku už odišlo do škôl. Pokiaľ školy peniaze nedostali je potrebné sa obrátiť na zriaďovateľa, prípadne VÚC či okresný úrad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %