Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.08.2018 01:55

Diskusný večer bude venovaný vplyvu klimatických zmien na migráciu


Ilustračné foto. Zdroj: SHUTTERSTOCK


Do roku 2050 môže byť viac ako 140 miliónov ľudí nútených opustiť svoje domovy pre neúrodu, nedostatok vody, záplavy či stúpanie hladiny morí, ktoré zapríčinia klimatické zmeny.


O migrácii vyvolanej klimatickými zmenami budú diskutovať experti zo Svetovej banky, Akadémie vied Českej republiky a Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) vo štvrtok 23. augusta o 19. h v Kine Lumiére v Bratislave. TASR o tom informovala Irena Jenčová z IOM.       

Diskusný večer sa začne premietaním dokumentárneho filmu Anoteho archa o zničujúcich dôsledkoch klimatických zmien pre ostrovný štát Kiribati v Tichomorí a jeho obyvateľov.       

Na projekciu nadviaže o 20.30 h diskusia s odborníkmi o dosahu klimatických zmien na ľudí a o možnostiach ich riešenia. Vstup na podujatie je bezplatný.       

Seminár tento rok hostí 14 odborníkov z Belgicka, Českej republiky, Francúzska, Holandska, Kene, Nemecka, Rakúska, Thajska, USA a Veľkej Británie. Zúčastňujú sa na ňom pracovníci štátnej a verejnej správy, neziskového sektora a akademickej obce.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.03.2017
Zhasnite svetlá a podporte myšlienku ochrany našej planéty
Myslíte si, že klimatická zmena je témou pre budúce generácie? Že ide o výhradne environmentálny problém týkajúci sa iných častí sveta, ale nie Slovenska? Že zodpovednosť za jeho riešenie je v rukách vlád a nie v rukách jednotlivcov?
viac
04.05.2020
V Petržalke rozkvitnú lúky
V Petržalke pribudne prvá kvitnúca lúka, a to v lokalite medzi Veľkým Draždiakom a Chorvátskym ramenom. Iniciatíva vzišla zo spolupráce mestskej časti a Bratislavského regionálneho ochranárskeho združenia (BROZ).
viac
03.12.2020
Karlova Ves získala z nórskych grantov 1,4 mil. eur na adaptačné zmeny
Karlovej Vsi sa podarilo získať z nórskych fondov a štátneho rozpočtu SR 1,4 milióna eur na realizáciu klimatického akčného plánu pre mestskú časť.
viac
04.09.2023
Od pondelka došlo k zmenám aj v regionálnej autobusovej doprave
S príchodom nového školského roka, teda od pondelka, došlo k zmenám aj v regionálnej autobusovej doprave v Bratislavskom kraji. Týkajú sa liniek v regiónoch Pezinok, Senec a Šamorín. V regióne Záhorie ostávajú cestovné poriadky bez zmeny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %