Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
14.05.2024 04:05

Dni mesta a turíčne sviatky v Dobšinej prinesú jarmok i banícky sprievod


Ilustračný výrez plagátu


V meste Dobšiná v okrese Rožňava sa v stredu začína (15. 5.) v poradí už 30. ročník Dní mesta a turíčnych sviatkov. Päť dní trvajúce podujatie prinesie remeselný jarmok, kultúrny program, sprievodné aktivity i banícky sprievod mestom.


Dni mesta a turíčne sviatky v Dobšinej odštartuje v stredu maliarsky plenér a stavanie mája na Námestí baníkov, vo štvrtok (14. 5.) budú slávnosti pokračovať behom ulicami mesta.  Informoval o tom Juraj Karika z referátu primátora mesta. "Hlavný program je situovaný na piatok (17. 5.), keď námestie v Dobšinej ožije už od ranných do neskorých večerných hodín. Práve tam na pódiu postavenom pred historickou radnicou mesta vystúpi aj hlavný hudobný hosť," priblížil Karika. V piatok sa bude konať aj remeselný a predajný jarmok s ukážkami remesiel či slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva.         

V sobotu (18. 5.) sa program presunie na dobšinské futbalové ihrisko, ktoré sa stane dejiskom majálesu. Pripravené tam budú športové, pohybové a vzdelávacie aktivity pre deti a mládež, ihrisko bude i štartom cyklotúry Dobšiná na kolesách a tiež pešej túry technikou nordic walking.         

Dni mesta Dobšiná a Dobšinské turíčne sviatky vyvrcholia v nedeľu (19. 5.). "Tento deň sa začne zhromaždením pred baníckym domom, svätými omšami a službami Božími v miestnych kostoloch a tradičným baníckym sprievodom mestom s položením vencov k pätníkom a ocenením baníkov," priblížil Karika.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
V Brezne odštartoval štvordňový maratón podujatí a programov
Do programu Dní mesta Brezna mali možnosť zasiahnuť aj samotní obyvatelia. Vybrali si koncert skupiny Iné Kafe.
viac
15.06.2016
Stoličné dni tento rok pripomenú príbeh mesta
Prvá písomná zmienka o Liptovskom Mikuláši pochádza z 8. mája 1286. Tohtoročné Stoličné dni (16. – 18. júna) sa budú niesť v duchu minulosti a pri príležitosti 730. výročia prvej zmienky o meste si budú obyvatelia i návštevníci pripomínať príbeh mesta.
viac
20.09.2019
Centrum mesta zaplnili stánky v rámci tradičného jarmoku
Návštevníci osláv Dní mesta Krompachy, spojených s tradičným jarmokom, sa aj tento rok môžu tešiť na trhy, kultúru či sprievodné podujatia. Štvordňová slávnosť sa začala vo štvrtok a potrvá do nedele (22. 9.).
viac
17.05.2024
V Dobšinej vrcholí hlavný program Dní mesta, prinesie i remeselný jarmok
V meste Dobšiná v okrese Rožňava sa v piatok začína hlavný program v poradí už 30. Dní mesta a turíčnych sviatkov. Na Námestí Baníkov je pre obyvateľov i návštevníkov pripravený aj remeselný jarmok s ukážkami remesiel.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %