Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
03.01.2018 11:22

Do budovania a dopĺňania detských ihrísk investuje Lučenec 200 000 eur


Ihrisko v Lučenci.


Nové detské ihriská a herné prvky na už existujúcich ihriskách pribudnú počas tohto roka v Lučenci minimálne v štyroch až piatich lokalitách. Informovala o tom primátorka Alexandra Pivková s tým, že mesto na spomínaný účel vyčlenilo v tohtoročnom rozpočte 200 000 eur.


"Pokiaľ sa navýšia podielové dane, tak s poslancami vieme túto sumu v rozpočte ešte zvýšiť. Pri výstavbe detských ihrísk nás však podporujú aj banky a takisto spoločnosti, v ktorých máme podiely," priblížila Pivková s tým, že prostriedky na ihriská sa samospráva snaží získavať napríklad aj v rámci projektových výziev obchodných reťazcov.       

Primátorka tiež pripomenula, že do roku 2014 sa detské ihriská v Lučenci stavali len v rámci bytovej výstavby a až posledné štyri roky samospráva postupne buduje nové. V uplynulom roku tak vybudovali a doplnili ihriská v piatich lokalitách, napríklad na Vajanského ulici, Ľadove, či Sídlisku Rúbanisko II.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2017
V Skalici plánujú postaviť 33 bytov na podporu zamestnanosti
Mesto Skalica počíta v roku 2018 s rozpočtom zhruba 18 miliónov eur. Plánuje investície do materských a základných škôl, opravy ciest a chodníkov či s výstavbu 33 nájomných bytov s podporou Štátneho fondu rozvoja bývania na podporu zamestnanosti v regióne.
viac
17.02.2020
Nové Zámky začali s výstavbou interaktívneho ihriska Cultplay
Mesto Nové Zámky začalo s výstavbou interaktívneho detského ihriska Cultplay. Ihrisko vznikne revitalizáciou verejného priestranstva na časti pozemku v povodí rieky Nitra na sídlisku Nábrežie.
viac
20.02.2020
V športovom areáli v Nitrianskom Pravne pribudne centrálne detské ihrisko
Deti z Nitrianskeho Pravna (okres Prievidza) dostanú ďalší priestor na trávenie voľného času. V multifunkčnom športovom areáli im vybudujú centrálne detské ihrisko.
viac
06.06.2020
V obci Nitrianske Pravno pribudlo centrálne detské ihrisko
Deti z Nitrianskeho Pravna (okres Prievidza) dostali ďalší priestor na trávenie voľného času. V multifunkčnom športovom areáli vybudovali centrálne detské ihrisko, do prevádzky ho obec spustila koncom mája.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %