Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
14.12.2022 04:15

Do centra sa vracia Tradičný vianočný jarmok


Pozvánka.


Po dvojročnej prestávke vynútenej pandémiou sa do centra Popradu vracia Tradičný vianočný jarmok. Jeho 19. ročník začína v stredu a potrvá do soboty (17. 12.).


Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti s tým, že ide o jedno z najnavštevovanejších predvianočných podujatí nielen v meste, ale aj v blízkom okolí.

"Jarmok patrí medzi najkrajšie vianočné udalosti na Slovensku. V tomto roku sa môžu návštevníci tešiť až na 155 stánkov s občerstvením, vianočnými dobrotami, tradičnými ľudovými výrobkami a iným vianočným sortimentom," informuje mesto. Námestie sa tento rok zaplní stánkami už od Vajanského ulice pri Podtatranskom múzeu a predajcovia nebudú chýbať ani na vyzdobenej ulici 1. mája. Okrem potravín si budú môcť návštevníci zakúpiť aj výrobky z prútia, dreva, vianočné ozdoby i stromčeky, tradičné perníky, ručne maľované sklo a keramiku či rôzne druhy oblečenia.

"V niektorých zónach námestia spestria program svojimi vystúpeniami aj ľudoví umelci. To všetko spolu s bohatou a výnimočnou vianočnou výzdobou vytvorí na popradskom námestí jedinečnú atmosféru Vianoc," uzatvára mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2017
Vianočný jarmok prilákal návštevníkov z celého Slovenska
Jubilejný XV. Tradičný vianočný jarmok v Poprade patril medzi najúspešnejšie a najkrajšie za posledné obdobie. Zhodli sa na tom organizátori, účastníci i návštevníci tohto obľúbeného podujatia.
viac
17.12.2017
Mesto vyhlásilo vianočnú súťaž o naj fotografiu a video z Popradu
Mesto Poprad pripravilo pre všetkých fanúšikov sociálnej siete Instagram fotografickú súťaž spojenú s Vianocami.
viac
08.12.2022
Centrom vianočnej výzdoby je námestie, novinkou je hviezdne nebo
V Poprade sa po roku opäť rozsvietila vianočná výzdoba, jednou z noviniek je úplne nové hviezdne nebo na Ulici 1. mája.
viac
12.12.2022
V meste pripravili Vianočný jarmek
Tradičné špeciality a pestrý kultúrny program ponúka Vianočný jarmek, ktorý sa začne vo štvrtok 15. decembra na Námestí M. R. Štefánika v Myjave. Pred mestským úradom potrvá do 17. decembra, keď bude ukončený tradičnou kopaničiarskou zabíjačkou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %