Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
28.04.2018 06:00

Do jarných brigád v meste sa zapojili aj ľudia bez domova


Ilustračná snímka: Zlatica Gregorová


Vyčistený lesík pri zimnom štadióne a 82 vriec s vyzbieraným odpadom zostali po brigáde, ktorú tento týždeň zorganizovala šalianska radnica spoločne s ľuďmi bez domova. Šesť z nich, spolu s ďalšími dvoma brigádnikmi, upratovalo priestor v okolí Váhu.


Podarilo sa im vyčistiť osem lokalít. „Zlikvidovali tu pozostatky príbytkov bezdomovcov aj odpad z miest, kde sa zdržovala mládež a nechala po sebe neporiadok," uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.       

Ako doplnila, každý z brigádnikov dostal aj mzdu, za každú odpracovanú hodinu im občianske združenie Šaľa Tvoje mesto vyplatilo tri eurá. „Cieľom brigády bolo ľudí bez domova zapojiť do práce. Ich odmena bude použitá na úhradu stravy a ubytovania. Akciu podporilo samozrejme aj mesto, ktoré zabezpečilo vrecia na odpad a odvoz vyzbieraného odpadu," dodala Kollerová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2016
Dobrovoľníci vyzbierali v Tatrách a Pieninách 850 kg odpadu
Dobrovoľníci v Tatrách sa počas víkendu pustili do čistenia turistických chodníkov, aby ich zbavili odpadkov. Podujatie Čisté hory má už 38-ročnú históriu.
viac
03.10.2019
Mesto chce na budúci rok zvýšiť poplatok za likvidáciu komunálneho odpadu
Šalianska radnica na budúci rok zvýši ceny za likvidáciu komunálneho odpadu. Kým v tomto roku platil každý obyvateľ mesta poplatok sedem centov na deň, v roku 2020 to bude 9,5 centa. Podľa magistrátu si zvýšenie poplatkov vynútili narastajúce ceny za skládkovanie netriedeného odpadu.
viac
02.01.2020
V Šali je približne 60 ľudí bez domova: Za strechu nad hlavou skrášľujú mesto
Klienti šalianskeho Krízového centra majú o nocľah postarané. K tomu, aby mohli kde hlavu skloniť, podáva pomocnú ruku vedúci spolu s kolegami.
viac
21.04.2023
Deň zeme si na Slovensku pripomenieme viacerými podujatiami
To, aké dôležité je chrániť našu planétu, si pripomíname na Deň zeme 22. apríla, pričom niektoré podujatia sú naplánované už na piatok 21. apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %