Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.02.2020 09:15

Do kampane Do práce na bicykli sa tento rok zapoja aj školy


Logo.


Mesto Šaľa sa opäť zapojí do kampane Do práce na bicykli. Ako uviedla Dajana Hanesová z mestského úradu, v tomto roku sa do akcie môžu zapojiť aj materské a základné školy. Zatiaľ sa prihlásili dve základné školy (ZŠ) a jedna škôlka.


„Radnica prostredníctvom mestskej polície zabezpečí, aby sa deti mohli bezpečne prepraviť do svojich škôl. Tie ešte pred začatím tejto kampane zorganizujú prednášky pre deti a rodičov,“ uviedla Hanesová.      

Mestský úrad už vyzval všetky materské a základné školy v Šali, aby sa do kampane zapojili. „Tím musí mať minimálne dvoch a maximálne štyroch členov, ktorí musia byť z jednej organizácie. Aby mesto mohlo zabezpečiť dostatok bezpečnostných prvkov, je potrebné, aby nám účastníci o svojom záujme dali vedieť,“ pripomenula Hanesová.      

Podľa jej slov má účasť v súťaži rastúcu tendenciu. V roku 2019 sa v Šali do kampane zaregistrovalo 39 tímov a 136 jednotlivcov. „Cieľom súťaže je podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách, motivovať samosprávy, aby na svojom území vytvárali kvalitné a bezpečné podmienky pre využívanie bicykla na prepravu po meste, a takisto motivovať i zamestnávateľov k vytvoreniu vhodných podmienok pre bezpečné uloženie bicykla vo svojich sídlach,“ vysvetlila Hanesová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2020
Kampaň Do práce na bicykli sa presúva na september
Tradičnú májovú kampaň Do práce na bicykli presúva Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR z dôvodu pretrvávajúcich opatrení na zabránenie rozšírenia pandémie nového koronavírusu na september 2020. Informovali o tom predstavitelia rezortu.
viac
22.09.2020
Kampaň Do školy na bicykli
Včerajším dňom začala dvojtýždňová kampaň, ktorej cieľom je motivovať deti a ich rodičov, aby vyskúšali ísť do školy inak, ako autom či iným motorovým dopravným prostriedkom. Kampaň organizuje Cyklokoalícia pod záštitou ministra dopravy a výstavby SR.
viac
30.05.2022
Do práce na bicykli s rekordnou účasťou samospráv
Kampaň Do práce na bicykli sa blíži do svojho veľkého registračného finále. Tímy majú na prihlasovanie do najväčšieho pelotónu Slovenska čas do 7. júna 2022. Jeden rekord sa súťaži podarilo prekonať – v počte registrovaných samospráv.
viac
17.10.2022
Žiaci budú jazdiť do školy na bicykli, v pondelok sa začína 8. ročník kampane
V pondelok (17. 10.) sa spúšťa ôsmy ročník kampane Do školy na bicykli. Cieľom je zlepšovať podmienky pre bezpečné a komfortné dochádzanie do škôl po celom Slovensku pešo alebo na bicykli.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %