Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.02.2017 02:13

Do Košíc prichádza Burza príležitostí


Snímka zdroj: (ŠIOV).


Štátny inštitút odborného vzdelávania organizuje atraktívne podujatie, ktoré bude sprevádzať záujem škôl, žiakov aj zamestnávateľov. Burza príležitostí otvorí široké ponuky na prezentáciu šikovných žiakov, ambicióznych škôl a spoločensky zodpovedných zamestnávateľov.


„Podujatie pripravujeme v rámci projektu Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce, ktorý je financovaný prostredníctvom Švajčiarskeho finančného mechanizmu. Jeho súčasťou bude predstavenie konkrétnych výsledkov projektu ako aj ďalšie, mimoriadne atraktívne sprievodné podujatia,“ hovorí riaditeľ Štátneho inštitútu odborného vzdelávania Michal Bartók. Na podujatí bude okrem iného školám predstavená špeciálna webová platforma a informačná brožúra k výhodám ponúkaným stredným odborným školám v rámci zákona o verejnom obstarávaní. Pre návštevníkov z radov žiakov základných a stredných škôl budú pripravené prezentácie cvičných firiem a zamestnávateľov, ktorí úspešne spolupracujú s konkrétnymi školami pri výučbe a v rámci odbornej praxe. Počas Burzy príležitostí budú organizované dva tematické workshopy a to „Spoločenská zodpovednosť a duálne vzdelávanie“ a „Škola ako úspešná personálna agentúra“.

Burza príležitostí sa uskutoční 2. marca 2017 v priestoroch Kunsthalle na Rumanovej 1 v Košiciach v čase od 9.00 do 17.00 hod.

„Myslíme si, že obsah, ale aj filozofia pripravovanej Burzy príležitostí môžu byť dostatočne lákavé a inšpiratívne pre budúcich stredoškolákov. Preto sme o podujatí informovali tak základné školy, ako aj centrá voľného času a rovnako i stredné školy,“ pripomína Michal Bartók. Záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta Košice MUDr. Richard Raši, PhD., MPH.

 

Autor: (Michal Kaliňák, riaditeľ odboru smerovania mládeže ŠIOV)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
Prezentácia župných škôl v Avione už tento piatok
Podujatie Deň župných škôl v Avione, ktorého organizátorom je Bratislavský samosprávny kraj, odštartuje svoj šiesty ročník už tento piatok (20. 1.). Od 9. do 17. hodiny sa bude v nákupnom centre Avion v Bratislave prezentovať 47 stredných škôl.
viac
13.02.2017
Ako sa varí víťazstvo?
Zrejme takto by mala znieť otázka, na ktorú budú hľadať odpoveď stredoškoláci v blížiacom sa celoštátnom kole mladých kuchárov z hotelových akadémií a stredných odborných škôl.
viac
02.03.2017
Hlavné mesto sa prezentuje na veľtrhu práce Profesia days v Bratislave
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v stredu 1. marca otvoril dvojdňový veľtrh práce Profesia days, na ktorom je hlavné mesto tento rok prvýkrát vystavovateľom.
viac
29.09.2020
Žiakom základných škôl budú pomáhať študenti pedagogiky
Žiakom základných škôl, ktorí vypadli zo vzdelávania počas pandémie koronavírusu pomôžu s doučovaním študenti vysokých škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %