Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.06.2019 09:05

Do nového školského roka si CVČ pripravilo pestrú ponuku krúžkov


Ilustračný výrez plagátu


V novom školskom roku 2019/2020 si Centrum voľného času na Kuzmányho ulici pripravilo pre deti a mládež viac ako 100 krúžkov. Z bohatej ponuky si určite vyberie každý záujemca. Na výber sú tanečné, pohybové, folklórne, tvorivé, športové či hudobné krúžky.


Krúžky možno absolvovať priamo v centre mesta na Kuzmányho ulici alebo v elokovaných pracoviskách na sídlisku Vlčince (Zvolenská ulica 20) a v športovej hale na Ulici Vendelína Javorku 32 na Hlinách. Presný harmonogram krúžkov CVČ zverejní v septembri po zápise všetkých záujemcov. Rodičia môžu svoje deti prihlásiť najneskôr do 15. septembra 2019. Vyplnenú prihlášku je potrebné priniesť osobne alebo zaslať e-mailom. Poplatok sa uhrádza až po zaradení dieťaťa do krúžkovej činnosti.

Deti si tak budú môcť vybrať zo širokej palety aktivít. Priamo v sídle CVČ na Kuzmányho ulici budú k dispozícii krúžky vzdelávacie, tanečné, športové i pohybové, mladí tvorcovia a výtvarníci si zase prídu na svoje v tvorivých, keramických či výtvarných krúžkoch a pre hudobne nadané deti je pripravená hra na gitaru a flautu. Na svoje si tu prídu aj nádejní budúci technici a modelári. Svoje záľuby môžu rozvíjať v elektrotechnickom krúžku a v krúžkoch lodného, leteckého, plastového či železničného modelára. Obľúbenými medzi mladými sú tiež folklórne krúžky, ktoré ani tento rok nebudú chýbať v ponuke CVČ.

Dievčatá z tanečného divadla Centra voľného času.

V elokovanom pracovisku CVČ na Zvolenskej ulici 20 budú môcť deti absolvovať krúžky tanečné, pohybové aj výtvarné. Z ponuky športových krúžkov bude na výber aerobik, Tai-Ji či BMX klub. Rodičia s deťmi si prídu na svoje v Minicentre Slniečko, pripravené sú tiež cvičenia pre rodičov s deťmi a zábavné dopoludnia. Bohatý výber krúžkov uzatvára Klub priateľov MiniZOO a vzdelávací krúžok.

V športovej hale pri Základnej škole Vendelína Javorku sa budú v novom školskom roku otvárať športové krúžky. K dispozícii bude okrem pohybovej, kondičnej a športovej prípravy aj krúžok futsalu, florbalu, futbalu, volejbalu, hokejbalu, hádzanej či basketbalu. Na svoje si však prídu aj plavci, hráči bedmintonu, pingpongu a squashu. Širokú ponuku pohybových aktivít dopĺňajú krúžky zamerané na karate, džudo, thajský box, fitklub, gymnastiku, cyklistiku, turistiku a atletiku.

Prihlášky a viac informácií o predpokladaných počtoch prijímaných detí na jednotlivé krúžky, poplatkoch, ako i vekových kategóriách krúžkov nájdete na webovej stránke Centra voľného času: www.cvczilina.sk.

 

 

Autor: Mgr. Barbora Zigová - hovorkyňa mesta Žilina


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.09.2016
Mestu záleží na vzdelávaní žilinských detí
Primátor Igor Choma a správca Nadácie Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák oficiálne otvorili školský rok na Základnej škole Gaštanová 56, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Spoločne popriali žiakom úspešný rok a učiteľom veľa energie pri výkone ich práce.
viac
12.06.2020
Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin
Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.
viac
27.08.2020
Nový školský rok by nemal byť obdobím pokračovania legislatívnej nestability
Združenie miest a obcí Slovenska ako najreprezentatívnejší zástupca najväčšieho zriaďovateľa škôl a školských zariadení očakáva od nového školského roka, že nebude obdobím pokračovania legislatívnej nestability a ekonomickej nezodpovednosti.
viac
21.09.2020
Environmentálna výchova a vzdelávanie v školskom roku 2020-2021
Slovenská agentúra životného prostredia pripravila pre žiakov, pedagógov a širokú verejnosť na nový školský rok 2020/2021 aktivity v oblasti environmentálnej výchovy a vzdelávania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %