Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
22.04.2024 10:00

Do opatrení na zmiernenie zmeny klímy investoval Hlohovec vyše 130-tis. eur


Ilustračná snímka, zdroj: iStock


Sumu viac ako 130-tis. eur vynaložilo aktuálne mesto Hlohovec na opatrenia k zmierneniu klimatickej zmeny na školách. Na základnej škole (ZŠ) s materskou školou (MŠ) osadilo fotovoltické panely a realizovalo vodozádržné opatrenia. Informovala o tom radnica.


Projekty na škole zahŕňajú nielen novú fotovoltiku, ale aj terénne práce a adaptácie zamerané na rôzne aspekty ovplyvnené klimatickou zmenou a na zlepšenie kvality života miestnych obyvateľov. Na strechu školy pribudlo 128 panelov s výkonom 50 KW. Realizované bolo tiež vodozádržné opatrenie na teréne a výsadba 72 stromov.         

"Implementácia opatrení súvisiacich s klimatickou zmenou nielenže prispieva k ochrane miestneho ekosystému, ale aj k zvýšeniu odolnosti komunity voči extrémnym poveternostným udalostiam," uvádza mesto. Projekty boli financované zo zdrojov mesta, fotovoltika si vyžiadala náklad vyše 76-tis. eur a vodozádržné opatrenia s výsadbou drevín vyše 61-tis. eur.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.08.2020
Občiansky sektor a nové eurofondy
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti zisťoval, čo má zmysel podporiť z iniciatívy REACR-EU, ako zjednodušiť eurofondy a aké by mali byť adaptačné opatrenia na zmenu klímy v novom programovom období.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
10.08.2021
Správa o klíme podčiarkuje dôležitosť prijímania nevyhnutných opatrení
Zverejnená správa o klíme podčiarkuje dôležitosť prijímania nevyhnutných opatrení, ktoré zmierna dôsledky klimatickej zmeny. Slovenský envirorezort v tejto súvislosti pripravuje Akčný plán adaptácie SR na zmenu klímy (NAP).
viac
19.10.2021
Nový ekologický park má zmierniť dosahy klimatickej zmeny
Medzi mestským úradom, poštou a domom kultúry v Dubnici nad Váhom má vzniknúť nový ekologický park. Vyplýva to zo štúdie, ktorú pripravila dubnická radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %