Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
17.02.2023 04:15

Do priestorov Moderného centra mládeže BBSK investoval 187 000 eur


Snímka zdroj: (FB / Centrum voľného času - JUNIOR).


Centrum voľného času (CVČ) Junior v Banskej Bystrici, ktoré vyše 70 rokov podporuje osobnostný rozvoj a voľnočasové aktivity mladých v kraji, otvorilo vo štvrtok nové priestory.


Do ich rekonštrukcie a vybavenia investoval zriaďovateľ Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zhruba 187 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Úradu BBSK Lenka Štepáneková.

Nové priestory Moderného centra mládeže majú vyše 350 metrov štvorcových a sú v blízkosti podchodu medzi obchodnou akadémiou a gymnáziom na Tajovského ulici č. 25. Pre mladých ich po prvý raz otvoria 20. februára.

"K dispozícii majú priestory klubovne, kde sa v moderne vybavenom a bezpečnom prostredí môžu stretávať s kamarátmi a nadväzovať nové priateľstvá. Nájdu tu športové vyžitie, dostupné aj v nepriaznivom počasí, zábavu v podobe hier či kníh a veľká seminárna miestnosť im umožní navštevovať zaujímavé workshopy a prednášky," konštatoval predseda BBSK Ondrej Lunter.

"Nájdu tu kalčeto, biliard, play-station i športovú miestnosť, sami si vyberú aktivity. V spolupráci s knižnicou Mikuláša Kováča máme množstvo knižných titulov, ktoré si tam môžu čítať alebo vziať domov. Je to priestor, ktorý venujeme mladým a chceme, aby si ho sami dotvorili. Všetky ich návrhy a nápady sú vítané," doplnila Jarmila Lipková, riaditeľka CVČ Junior, ktoré je známe aj za hranicami Slovenska.

Ako Lunter zdôraznil, rozvoj mladých ľudí je jednou z najväčších krajských priorít. V každom okrese BBSK už dnes fungujú regionálne centrá kariéry, ktoré mapujú potreby trhu práce a prepájajú základné, stredné školy a zamestnávateľov. Okrem toho má kraj sedem funkčných centier práce s mládežou SPACE, kde nájdu mladí zázemie pre svoj rozvoj.

"Také centrum je aj v Banskej Bystrici a som rád, že nové priestory rozšíria ponuku pre nich priamo v krajskom meste. Projekt zapadá do našej krajskej koncepcie nakladania s nevyužívaným majetkom," dodal šéf BBSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2020
Triediace centrum zálohového systému PET fliaš by dalo prácu asi 150 ľuďom
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) podporuje iniciatívu spracovateľa PET fliaš na vznik triediaceho centra zálohového systému v Banskej Bystrici.
viac
20.02.2021
V Banskej Bystrici začalo očkovanie učiteľov
Spolu tisíc učiteľov by malo v priebehu tohto víkendu (20. – 21. februára) zaočkovať dočasné očkovacie centrum, ktoré vzniklo v spolupráci Banskobystrického samosprávneho kraja a zdravotníckeho zariadenia NovaMed v priestoroch ich súkromnej polikliniky.
viac
18.10.2022
V meste vybudovali nové centrum pre seniorov s kapacitou 40 lôžok
Nové zariadenie Senior centrum Tulská, ktoré v týchto dňoch otvorili v Banskej Bystrici pri príležitosti mesiaca úcty k starším, poskytuje klientom celodenné komplexné služby vrátane 24-hodinovej ošetrovateľskej a zdravotníckej starostlivosti.
viac
16.09.2023
Komunitné multifunkčné centrum otvorí svoje brány pre verejnosť
Komunitné multifunkčné centrum (KOMUCE) v Banskej Bystrici otvorí svoje brány pre verejnosť. Určené to je pre všetkých obyvateľov, ktorí majú záujem dozvedieť sa o činnosti a možnostiach jeho využitia. TASR o tom informoval Miroslav Strelec z tlačového oddelenia mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %