Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
30.11.2023 09:00

Do školy a do práce jazdili na bicykli a vyhrali


Víťazi 2. ročníka kampane Prešovského samosprávneho kraja Do školy a do práce na bicykli 2023


V septembri sa presúvali za svojimi povinnosťami na bicykli a v novembri boli za svoju aktivitu odmenení hodnotnými cenami. Reč je o účastníkoch 2. ročníka kampane Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Do školy a do práce na bicykli 2023, ktorá už pozná svojich víťazov.


Prešovská krajská samospráva pripravila aj tento rok atraktívnu kampaň Do školy a do práce na bicykli. Prebiehala počas septembra a prilákala približne 150 cyklistov, ktorí využívali pri presune do škôl či do zamestnania bicykel.  Tí z nich, ktorí od 1. do 30 septembra najazdili najviac kilometrov, získali zaujímavé ceny.  Využijú ich pri ďalších cyklovýletoch.

Prešovský samosprávny kraj v rámci kampane vyhodnocoval tri kategórie jazdcov. V mužskej ocenil siedmich  najaktívnejších cyklistov, kde cenu získal jazdec, ktorý najazdil celkovo 918 km. Rovnako sedem cien sa odovzdávalo v ženskej kategórii, pričom najaktívnejšia jazdkyňa prešla až 1 410 km. V kategórii študentov sa súťažilo o päť cien, vyhral ju napokon študent, ktorý si na svoje konto počas trvania kampane pripísal 702 prejdených kilometrov.

Hlavnou podmienkou súťaženia bolo v septembri jazdiť do a zo školy alebo práce na bicykli a každú jazdu si zaznamenávať do konta vytvoreného na stránke www.cyklo.psk.sk. Ak cyklista najazdil aspoň 12 z 22 pracovných dní, teda 24 jázd, automaticky získal tričko. Súťažiaci s najviac najazdenými kilometrami si rozdelili ceny ako horský bicykel, cyklocomputery či cyklobatohy.

Prešovská župa chce cyklistickou kampaňou upriamiť pozornosť na vytváranie kvalitných podmienok pre ekologické a udržateľné druhy dopravy. A tiež na propagáciu a podporu cyklodopravy a cykloturizmu v kraji.

Autor: (ts-PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2019
Do práce na bicykli sa v máji vydajú aj Žilinčania
Obľúbená celonárodná kampaň „Do práce na bicykli“ pokračuje aj v tomto roku. Na bicykle o necelý mesiac nasadnú aj Žilinčania.
viac
04.05.2019
Do práce na bicykli bude za Úrad TSK počas mája jazdiť 24 zamestnancov a 6 tímov
Druhý májový deň sa pred budovou župného úradu v Trenčíne stretli zamestnanci Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a študenti troch stredných župných škôl, aby spoločne na bicykloch odštartovali šiesty ročník celonárodnej kampane Do práce na bicykli.
viac
17.10.2022
Žiaci budú jazdiť do školy na bicykli, v pondelok sa začína 8. ročník kampane
V pondelok (17. 10.) sa spúšťa ôsmy ročník kampane Do školy na bicykli. Cieľom je zlepšovať podmienky pre bezpečné a komfortné dochádzanie do škôl po celom Slovensku pešo alebo na bicykli.
viac
21.10.2023
Národnú značku Angažovaná škola 2023 získali aj školské inštitúcie PSK
Štvrtý ročník prestížneho národného oceňovania slovenských škôl za service learningové projekty má svojich laureátov. Oficiálna značka Angažovaná škola putuje znovu aj do Prešovského kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %