Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
10.12.2021 04:15

Do systému PAAS sa za prvý týždeň prihlásilo viac ako 2200 ľudí


Ilustračná snímka.


Za prvý týždeň od spustenia registrácií do systému regulovaného parkovania, Bratislavského parkovacieho asistenta PAAS, pre prvé tri zóny zaevidovali už viac ako 2200 žiadostí o vydanie parkovacej karty. Informuje o tom hlavné mesto.


Mesto Bratislava od 1. decembra spustilo registráciu do systému regulovaného parkovania pre prvé lokality - Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači, kde bude od 10. januára 2022 spustená mestská parkovacia politika. Zóny, kde bude zavedené regulované parkovanie a platiť tu bude systém PAAS, sa majú postupne rozširovať aj do iných lokalít v hlavnom meste.

V roku 2019 schválené ceny v rámci parkovacej politiky ostávajú nezmenené. Rezident za prvé auto zaplatí na rok 39 eur, za druhé auto 150 eur na rok a za tretie auto 500 eur na rok. V balíku služieb bude zároveň 100 voľných parkovacích hodín na rok, ktoré je možné poskytnúť na parkovanie návštevám, ale aj dve hodiny parkovania denne v inej zóne za desať eur ročne.

Návštevnícka karta sa bude dať získať aj bez rezidentskej karty (parkovanie vo vlastnej garáži či nevlastnenie auta), a to na voľných 150 parkovacích hodín za rok. Zdravotne ťažko postihnutí s osobnou asistenciou môžu získať návštevnícku kartu s voľnými 500 parkovacími hodinami na rok.

Vodiči, ktorí nemajú trvalý pobyt v hlavnom meste, budú podľa typu zóny platiť od 0,50 eura do dvoch eur za hodinu. Za parkovanie v regulovaných zónach budú platiť aj abonenti (podnikatelia, vlastníci nehnuteľnosti), a to od 500 až po 1500 eur za rok.

Registrovať a zakúpiť si rezidentskú parkovaciu kartu či iné parkovacie karty (bonusovú, návštevnícku, abonentskú) môžu obyvatelia dotknutých zón cez web paas.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2020
Ružinov plánuje na jar 2021 spustiť ďalšie rezidentské zóny
Bratislavský Ružinov plánuje na jar budúceho roka spustiť ďalšie rezidentské parkovacie zóny.
viac
04.01.2022
O týždeň začína v prvých lokalitách mesta platiť parkovacia politika
V Bratislave začne od 10. januára platiť v prvých troch lokalitách - Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači mestská parkovacia politika - Bratislavský parkovací asistent PAAS.
viac
19.04.2022
Staré Mesto bude o parkovacom systéme PAAS rokovať koncom apríla
Celomestskou parkovacou politikou v bratislavskom Starom Meste by sa mali miestni poslanci zaoberať na mimoriadnom rokovaní. Naplánované je na koniec apríla. Uviedol to hovorca Starého Mesta Matej Števove.
viac
19.04.2023
V Petržalke rozšíria reguláciu parkovania, pribudnú aj nové zóny PAAS
Prísnejšie pravidlá parkovania sa na území bratislavskej Petržalky majú rozšíriť do ďalších miestnych štvrtí. Mestská časť sa chystá pokračovať v zónovaní niektorých ďalších oblastí, kde sa bude dať parkovať len na miestach vyznačených modrou farbou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %