Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
29.04.2024 01:10

Do Týždňa dobrovoľníctva sa môžu organizácie hlásiť do konca apríla


www.tyzdendobrovolnictva.sk


Šestnásty ročník kampane Týždeň dobrovoľníctva chce poukázať na to, že aj malé skutky môžu byť veľkým hrdinstvom. Bude sa konať od 20. do 26. mája. Organizácie sa doň so svojou aktivitou môžu hlásiť do 30. apríla.


TASR o tom informovali z Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií, ktorá za celoslovenskou kampaňou stojí.        

 "Spoločné malé dobro môže viesť k veľkej zmene v komunitách, spoločnosti, ale aj vo vnútri každého dobrovoľníka a dobrovoľníčky. Tie najmilšie činy sa často dejú nenápadne. Považujeme za dôležité ukázať, že dobro sa okolo nás stále koná, ľuďom záleží na svojom okolí a chcú ho pozitívne ovplyvňovať," poznamenala riaditeľka platformy a koordinátorka kampane na národnej úrovni Dominika Hradiská.         

Do Týždňa dobrovoľníctva sa každoročne zapájajú občianske združenia, školy, centrá voľného času, samosprávy, knižnice, múzeá či domovy sociálnych služieb. Do aktuálneho ročníka sa možno zapojiť cez oficiálny web www.tyzdendobrovolnictva.sk. Po registrácii môžu organizácie pridávať neobmedzené množstvo dobrovoľníckych ponúk. Dané ponuky budú pre verejnosť zverejnené od 2. mája.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.07.2018
Organizácie sa môžu do Týždňa dobrovoľníctva prihlásiť do konca júla
Organizácie sa do Týždňa dobrovoľníctva môžu prihlásiť do 31. júla. Ako TASR informovala prezidentka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií Alžbeta Brozmanová Gregorová, Slovensko sa na jeseň stane krajinou dobrých skutkov.
viac
26.04.2019
Na podanie žiadosti o dotáciu z rozpočtu TSK zostáva už len pár dní
Nestihli ste ešte podať žiadosť o finančné prostriedky z dotačného systému TSK? Čas máte ešte do konca apríla!
viac
30.09.2020
Program Envirogranty prerozdelí neziskovým organizáciám 100-tisíc eur
Nadácia VÚB vyhlasuje úplne novú grantovú schému, aká nemá na Slovensku vzhľadom na svoje zameranie obdobu. Program Envirogranty sa stáva prvou vlastnou iniciatívou bankovej nadácie, ktorej zámerom je rozdeliť 100-tisíc eur výhradne na ucelené koncepty environmentálnych aktivít tretieho sektora.
viac
26.06.2023
Do Týždňa dobrovoľníctva sa mesto zapája najmä vysádzaním stromov
Vysádzaním stromov sa zapája do Týždňa dobrovoľníctva aj mesto Banská Bystrica, ktoré pripravilo pre širokú verejnosť aktivity v rôznych lokalitách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %