Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
19.02.2022 10:45

Dobrovoľníci si prevzali ocenenie Krajské Srdce na dlani za rok 2021


Snímka zdroj: Prešov.sk


Dobrovoľníci z Prešovského kraja si v uplynulých dňoch prevzali ocenenie Krajské Srdce na dlani za rok 2021 v jednotlivých kategóriách. O udelení rozhodla komisia, ktorá hodnotila rekordný počet nominácií. Celkovo ich prišlo 39, čo je najviac za 20 rokov oceňovania v Prešovskom kraji.


"Odovzdávanie ocenení organizujeme raz v roku a chceme ním dobrovoľníkom poďakovať za ich nezištnú pomoc iným," uviedla koordinátorka Krajského Srdca na dlani 2021 Petra Kováčová.       

Keďže jednu nomináciu nominovaný stiahol, členovia komisie na novembrovom zasadnutí hodnotili celkovo 38 nominácií, z ktorých vybrali 12 najinšpiratívnejších príbehov a rozhodli sa udeliť im ocenenie Krajské Srdce na dlani 2021.         

V kategórii Dobrovoľník a dobrovoľníčka získali ocenenie Martin David z Vranova nad Topľou a Marika Smreková zo Starej Ľubovne. V kategórii Koordinátor alebo koordinátorka dobrovoľníkov bolo ocenenie udelené Paulíne Vitovičovej zo Starej Ľubovne a Kamile Žilákovej z Matejoviec. Za Dobrovoľnícku skupinu si ocenenie odniesli tím Jána Dudáša z Popradu a skupina študentov zo Spojenej školy Juraja Henisha v Bardejove. V kategórii Dobrovoľnícky projekt alebo program boli ocenení Čavargy – obnova Lodenice Sigord a Recyveci. Za Podporu dobrovoľníctva boli ocenení Mladí Pathfinderi, za Dlhodobú dobrovoľnícku pomoc ocenenie získali Miroslav Vrábeľ zo Starej Ľubovne a Lucia Hovancová z Lipian. Mimoriadne ocenenie bolo udelené Milanovi Krajňákovi z Hencoviec.       

Za Prešovský kraj nominovala hodnotiaca komisia na národné oceňovanie Dobrovoľník roka 2021, ktoré sa uskutoční v apríli, siedmich z dvanástich ocenených.       

Srdce na dlani je projekt podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktorú administruje Iuventa - Slovenský inštitút mládeže.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.10.2018
Verejnosť môže nominovať aktívnych dobrovoľníkov na ocenenie
Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) zverejnilo výzvu na predkladanie nominácií na udelenie ocenenia Krajské srdce na dlani 2018.
viac
15.01.2020
Nominácie „SRDCE NA DLANI 2019“ tentokrát aj do Martina
Desiateho decembra prebiehalo v novorománskej synagóge v Ružomberku oceňovanie dobrovoľníkov Žilinského samosprávneho kraja, pod názvom ,,Srdce na dlani“.
viac
03.11.2020
Na Slovensku sa opäť budú oceňovať výnimočné príklady dobra
Srdce na dlani je ocenenie, ktoré každoročne získavajú osoby, organizácie či skupiny ľudí, ktoré svojou dobrovoľníckou činnosťou prispievajú k pozitívnej zmene vo svojom okolí.
viac
20.10.2021
Prešov: Verejnosť môže nominovať výnimočných ľudí a projekty na ocenenie
Ide o ľudí, ktorí pôsobia v rôznych oblastiach spoločenského života a pomáhajú iným bez nároku na finančnú odmenu alebo akýkoľvek honorár. Nominované môžu byť aj výnimočné projekty, ktoré svojím poslaním menia veci k lepšiemu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %