Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
14.04.2021 04:00

Dobrovoľníci vyniesli zo zoborských lesov dve tony odpadkov


Ilustračná snímka: (tasr).


Dobrovoľníci a ochrancovia prírody vyniesli aj tento rok zo zoborských lesov množstvo odpadkov. V poradí 12. ročník Jarného čistenia Zobora zorganizoval Nitriansky horský spolok v spolupráci s mestom Nitra, Správou Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie a Strážou prírody Ponitrie.


Ako informoval Nitriansky horský spolok, tento rok sa podarilo odstrániť z turistických chodníkov i lesného porastu dve tony odpadu. „Spolu za 12 ročníkov je to už 32 ton. To je až šialené množstvo, ak si predstavíme, že by tento odpad bol stále v prírode,“ skonštatovali organizátori.

Tento ročník podujatia prebiehal pre pandémiu vo zvláštnom režime. Namiesto jednodňovej hromadnej akcie sa čistenie Zobora rozložilo na štyri dni. „Zbieranie odpadu prebiehalo individuálne v rodinných bublinách,“ vysvetlili organizátori.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2017
Čistenie Vodného diela Žilina už tento víkend
Jarné upratovanie vo veľkom dorazilo aj do Žiliny. Okrem čistenia ulíc, zberu veľkoobjemového odpadu či revitalizácie zelene, sa čistoty dočká aj okolie Vodného diela pri Žiline.
viac
07.04.2021
Jarné čistenie Zobora bude tento rok trvať štyri dni
Turisti a ochrancovia prírody budú aj tento rok čistiť Zobor a turistické chodníky od odpadkov a čiernych skládok.
viac
27.05.2021
Zapojte sa do veľkého upratovania chránených lesov pri Dunaji
V čase od 28. mája do 6. júna môžu obyvatelia Bratislavy využiť počas prechádzky v chránených areáloch Hrabiny, Soví les a Pečniansky les na viacerých miestach pripravené vrecia a rukavice a pomôcť vyčistiť tieto prírodne lokality od nahromadených odpadkov.
viac
03.06.2021
Do čistenia Prešova sa zatiaľ zapojilo takmer 1000 dobrovoľníkov
Festival priateľstva a dobrovoľníckej činnosti Milujem svoje mesto sa aj tento rok teší veľkému záujmu zo strany verejnosti. Vďaka zapojeným dobrovoľníkom sa za prvých 5 dní podarilo skrášliť 14 lokalít v Prešove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %